Kendte19. december 2023

Parkinson-ramte Søren Østergaard opereret i hjernen: Sikrer ham 10-12 års arbejdsro

I en ny TV 2 Charlie-dokumentar fortæller Søren Østergaard ærligt om sin Parkinson-diagnose
Søren Østergaard taler ellers ikke om sin Parkinson-diagnose, men ved at tale om det i sin nye dokumentar er hans håb, at andre med Parkinson ikke ser så sort på tilværelsen.
Søren Østergaard taler ellers ikke om sin Parkinson-diagnose, men ved at tale om det i sin nye dokumentar er hans håb, at andre med Parkinson ikke ser så sort på tilværelsen.
 Foto: TV 2

LÆS OGSÅ: Søren Østergaard er "ærgerlig og sur på TV 2": Nu ændrer tv-kanalen titel på program

– Jeg var sgu ked af det. Rigtig godt ked af det.

Sådan beskriver Søren Østergaard, 66, hvordan han har det med den Parkinson-diagnose, som han fik stillet for 10 år siden.

Det er i TV 2 Charlie-dokumentaren "Søren Østergaard – manden i manegen", entertaineren ærligt fortæller om den sygdom, som med egne ord gør hans krop "gammel før tid".

I dokumentaren fortæller cirkusdirektøren, hvordan der er taget drastiske midler i brug for at holde den frygtelige sygdom for døren:

– De har boret et hul der og et hul der, fortæller han og peger i dokumentaren på siderne af hovedet, hvor lægerne har indopereret elektroder ind i hans hjerne.

Elektroderne stimulerer hjernen på sådan en måde, at den holder Parkinson-symptomerne nede, og det skulle gerne give ham "10 til 12 års arbejdsro – mindst".

Bliver ved så længe, han kan

I dokumentaren understreger Søren Østergaard, at det ikke kommer til at være Parkinson, der skal sætte en stopper for hans karriere:

– Jeg kører på, så længe jeg gider, har kræfter til det og så længe jeg har en idé til at køre på med det. Det bliver ikke parkinson, der lukker Zirkus Nemo, slår han fast.

"Søren Østergaard - manden i manegen" kan ses nu på TV 2 Play eller i aften klokken 20.45 på TV 2 Charlie.

Sponsoreret indhold