Kendte15. juli 2022 (opd. 15. juli 2022)

Ny smykkekrig: Katerina Pitzner beskylder Mai Manniche for plagiat

Diamontdronningen mener, at Mai Manniche har kopieret hendes signatursmykke og endda givet det samme navn. Mai Manniche afviser beskyldningerne
Katerina Pitzner og Mai Manniche er røget en smule i totterne på hinanden.
Katerina Pitzner og Mai Manniche er røget en smule i totterne på hinanden.
 Foto: Aller Media

LÆS OGSÅ: Elvira Pitzner flytter i sommerhus

36.199,00 kroner.

Det er, hvad Mai Manniche sælger sin Infinity Round-halskæde for på sin hjemmeside.

Der er bare et lille problem. I hvert fald hvis man spørger Katerina Pitzner.

Ifølge Diamantdronningen har Mai Manniche nemlig slet og ret kopieret designet af hendes signatursmykke, som hun lancerede for knap 16 år siden under navnet "INFINITY".

Artiklen fortsætter under billedet...

Til venstre ses smykket, som Mai Manniche sælger, og til højre ses Katerina Pitzners smykke.
Til venstre ses smykket, som Mai Manniche sælger, og til højre ses Katerina Pitzners smykke.

Katerina Pitzner har rettet beskyldningerne mod Mai Manniche i et opslag på Instagram, efter hun har modtaget flere henvendelser fra folk, der har bemærket lighederne mellem de to smykker.

I opslaget skriver Diamantdronningen, at der ligger mange timers arbejde bag designet, og at hun selvfølgelig er træt af at blive kopieret.

Hun skriver dog også, at hun forsøger at se det positive i sagen, og at hun derfor prøver at tage det som et kompliment.

Hun uddyber til SE og HØR, at hun er mest ked af det på kundernes vegne:

- Det værste er, at de kan blive vildledt, fordi det ikke kun er designet, som er blevet kopieret, men også navnet, siger hun og fortsætter:

- Vores branche handler rigtig meget om tillid, og vores kunder bruger rigtig mange penge på vores produkter, så det er vigtigt, at de ved, hvad de køber.

Diamantdronningen fortæller, at hun ikke har været i kontakt med Mai Manniche, og at hun heller ikke har til hensigt at kontakte hende.

Hun vil ligeledes heller ikke gå juridisk til værks, selvom hun er træt af situationen.

- Jeg tror bare, man skal gøre sit bedste for at holde snuden i sporet ved at holde fokus og passe sin egen forretning i stedet for at smide negativ energi efter andre.

SE og HØR har været i kontakt med Mai Manniche, som i et skriftligt svar afviser beskyldningerne om plagiat.

- Jeg kunne ikke drømme om at kopiere hverken (Katerina, red.) Pitzner eller andre, skriver hun i en besked, hvor hun også påstår, at designet til halskæden stammer fra en 12 år gammel kollektion.

Mai Manniche understreger envidere i sin besked, at der er tusindvis af lignende varianter af halskæden til salg rundt omkring på internettet.

- At (Katerina, red.) Pitzner begynder at anklage mig for at kopiere hende, er en pinlig og særdeles barnlig opførsel, og hun burde vide bedre, raser Mai Manniche.

Hun siger endvidere, at hun ikke forstår, hvorfor Diamantdronningen forsøger at "defamere" hende.

- Mit er gæt er, at hun er bange for konkurrenter eller ønsker opmærksomhed, for det får hun da nu, men den er baseret på en løgn og barnlige beskyldninger, afslutter Mai Manniche.

SE og HØR har været i kontakt med Katerina Pitzner for at få en kommentar til Mai Manniches udtalelser, men Diamantdronningen oplyser, at hun ikke har yderligere at tilføje til sagen.

Det er bestemt ikke første gang, at Mai Manniche er hovedperson i en smykkekrig med andre designere.

Hun var i årevis op at toppes med Danmark største smykke-website, Chanti.

Læs mere om den sag her.

Sponsoreret indhold