Kendte5. april 2024 (opd. 5. april 2024)

Nu går Christian Kjær helt amok: Sælger til Susan Astani for over 100 millioner kroner

Kort efter omstridt dokumentar har Susan overtaget mindst 40 ejendomme, som Christian Kjær indtil nu har ejet
Skål, Susan - tak for handlen!
Skål, Susan - tak for handlen!
 Foto: Martin Høien

SENESTE: Nu flytter Christian og Susan

LÆS OGSÅ: Christian Kjær forgylder konen

Det er tilsyneladende en meget solid bankkonto - eller en venlig udlåner - der i disse dage er med til at gøre Susan Astani til en af Danmarks helt store jordejere.

Som SE og HØR tidligere har fortalt, er Christian Kjær nemlig gået i gang med at sælge massivt ud af sine store jordbesiddelser i Jylland. Alle gange har Susan været køberen til "familiepris".

Det sker, samtidig med en omstridt dokumentar på TV 2 med Christian Kjær fortæller, at flere af børnene nu gøres arveløse, fordi de ikke gider tale med ham.

Da Susan og Christian er i nær familie, sker salget af de mange ejendomme ikke til den pris, man normalt kan få ved at udbyde jord og bygninger i fri handel, hvor prisen kan være markant højere.

I stedet laves der en skønsmæssig vurdering, samtidig med at der kan trækkes 15 procent fra i "familierabat".

Alt er helt lovligt og sikrer samtidig Susan mod at skulle betale en dyr arveafgift, når Christian Kjær en dag dør.

Og fredag er ejendomssalget så gået helt amok. Nye data fra Tinglysningen afslører nemlig, at Susan har købt yderligere 29 ejendomme fra Christian. Pris: 82 millioner kroner.

En af ejendommene er den jyske skov, som parret i oktober flyttede ind i efter en årrække i udlandet.

Lægger man de seneste dages handler sammen, har Susan nu smidt 123.510.000 kroner for i alt 40 ejendomme med store jord- og skovarealer. Flere handler kan være lavet, men ikke tinglyst endnu.

Det er i øvrigt penge, som hun en dag også får adgang til at arve, hvis ellers Christian har betænkt hende i det hemmelige testamente.

Sponsoreret indhold