Kendte 12. januar 2021

Nu får Lise Nørgaard sprøjten

Nu håber fru Nørgaard, at bladene stopper med at ringe.
Foto: Krestine Havemann

Lise Nørgaard bliver i denne uge vaccineret mod corona.

Det bekræfter hun nu over for SE og HØR.

- Jeg får vaccinen i denne uge. Men du skal ikke skrive hvornår, siger hun.

Dermed bliver den 103-årige danske forfatter immun over for covid-19, der indtil videre har taget livet af knap to millioner mennesker verden over. Lise får sit første stik nu og det andet inden for de kommende tre uger.

Hun er formentlig en af de eneste nulevende danskere, der også var i live, da den tidligere verdenspandemi, Den spanske syge, raserede over hele kloden for over 100 år siden.

FolkePensionist siden Den kolde krig

Nørgaard var spæd, da 1. Verdenskrig blev udkæmpet, og hun var en voksen kvinde, da 2. Verdenskrig kom. Hun har været folkepensionist siden Den kolde krig i slutningen af 1980'erne. I dag lever hun stadig i bedste velgående i sin lejlighed nord for København.

Som de fleste danskere glæder hun sig til, at coronarestriktionerne bliver løsnet - men hun kan sagtens få tiden til at gå.

- Jeg tror ikke, du kan påvise et eneste menneske, der ikke glæder sig til, at coronaen er færdig. Men jeg gætter kryds og tværs og hører musik. Klassisk. I fjernsynet ser jeg debatudsendelserne. TV2 har nogen glimrende programmer. Tirsdagsanalysen og Besserwisserne og sådan noget. Men jeg synes ikke, at tv-stationerne gør ret meget for at muntre op op, siger hun.

Hvad glæder du dig mest til, når du har fået din vaccine?

- At bladene ikke hele tiden ringer for at spørge, hvornår jeg skal vaccineres. Jeg lå faktisk og sov, siger hun til SE og HØR.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

 

Sponsoreret indhold