Kendte 28. december 2020

Lise Nørgaard slår fast: Vil have sprøjten

"Matadors mor" er klar til at få sin coronavaccine - men hun har intet hørt fra myndighederne.
Foto: Krestine Havemann

103-årige Lise Nørgaard er en af dem, der uden tvivl vil modtage sin covid-19-vaccine, når den kommer.

Faktisk er fru Nørgaard slet ikke i tvivl, om hun skal sige ja til at få sprøjten fra Pfizer-BioNtech, som de fleste glæder sig til at få.

- Selvfølgelig vil jeg da modtage den. Det er da et tilbud, vi skal tage imod, siger Lise til SE og HØR.

Har intet hørt

Mange havde måske forestillet sig, at Nørgaard allerede havde fået besked fra sundhedsmyndighederne - hendes fremskredne alder taget i betragtning - men sådan er det altså ikke.

- Jeg har ikke hørt noget fra myndighederne endnu, men jeg har bare fået det, alle andre har fået, siger Nørgaard i telefonen, mandag.

Søndag var store stikke-dag i Danmark, da vaccinerne blev sendt rundt i hele landet. Først fik de sårbare gamle på plejehjem deres stik og derefter fik læger og andet sundhedspersonale den eftertragtede eliksir, der skal give os vores normale liv tilbage.

Og netop det, glæder Lise sig til.

- Jeg længes efter et normalt liv ligesom alle andre, siger Nørgaard.

Savner vin på Victor

Under den første nedlukning i foråret, sagde Lise i et interview med SE og HØR, at hun savnede at gå i byen.

- Jeg er jo ikke den, der har det værst. Jeg kan jo læse. Jeg har mange bøger, jeg skal have læst. Så det er ikke det værste. Jeg har altid kunnet få tiden til at gå. Men i gamle dage - før corona - gik jeg jo tit ud med mine venner og spiste frokost og middag i byen. Og brugte penge. På tøj og sådan noget, sagde hun og tilføjede, at hun savnede at sidde på café Victor og drikke Sancerre-hvidvin med sine venner.

 

Sponsoreret indhold