Kendte27. februar 2016

Nu er den gal igen - hvilken farve har trøjen?

For et år siden væltede en kjole nettet. Nu er det en flerfarvet Adidas-trøje, der skaber debat
https://imgix.seoghoer.dk/adidas.jpg
 (Foto: Tumblr)
Præcis et år efter, at nettet var scene for en ophedet debat om farverne på en kjole, hærger en ny ny debat om farver på et stykke tøj internettet.
Nu er der tale om en Adidas-trøje, og det er tumblr-bloggeren 'Nina', der torsdag satte gang i nettet, da hun er i tvivl om trøjens farve. Er den blå og hvid eller sort og brun?
- Jeg hader at skulle sætte gang i en ny farve-debat, men min veninde har denne trøje, og hun siger, at den er hvid og blå, men for mig er den sort og brun. Please, vær søde at fortælle mig, hvilke farver I ser, skriver Nina.
https://imgix.seoghoer.dk/adidas.jpg
 (Foto: Tumblr)

Hvilken farve har trøjen?

- Hvad har du gjort, Nina, spørger Tumblr-brugeren 'dammitmichael', da hendes post på tumblr har tiltrukket sig tusinder af reaktioner. - Jeg ved det ikke, undskyld. Jeg er bange, meget bange. Jeg græder nu, skriver Nina. Diskussionen om farven på trøjen bredte sig hurtigt til andre sociale medier, og på Twitter diskuteres det stadig, hvilken farve trøjen har.

I literally have no idea which parts are meant to be blue and which are white. I hate this. #TheJacket #TeamBlackandBrown

— Kay Dekker (@kay_way) February 26, 2016

I forbindelse med sidste års kjole-debat talte BT med Toke Bek, klinisk professor og overlæge på Aarhus Universitetshospital, og han forklarede, hvorfor vi kan være uenige om kjolens og trøjens farver. - Øjets nethinde kan ikke se absolutte farver. Det, nethinden faktisk ser, er kontraster, dvs. overgange fra et objekt til et andet. Det betyder, at man hele tiden tolker det, man ser, i relation til omgivelserne, siger Toke Bek og kommer med følgende eksempel:
En rød rose vil om morgenen se anderledes ud, end hvis du kigger på den midt på dagen. Det skyldes, at sollysets har fået en anden farvesammensætning, og fordi omgivelserne også har ændret sig, forklarede eksperten til bt.dk. Stem nedenfor - hvilken farve har trøjen?

Sponsoreret indhold