Kendte15. november 2016

Stor udvikling i "Making a Murderer": Nu bliver han løsladt

27-årige Brendan Dassey, der medvirkede i den populære og omdiskuterede Netflix-dokumentar ”Making a Murderer”, bliver om kort tid løsladt efter at have været udsat for et voldsomt justitsmord. Brendan Dassey blev idømt livsvarigt fængsel som blot 16-årig i forbindelse med en mordsag, men nu viser det sig, at den lavt begavede fyr blev snydt til at tilstå forbrydelsen af det lokale politi
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/making_a_murderer.jpg

Han blev idømt fængsel på livstid for at have hjulpet sin onkel med at slå en kvinde ihjel – og brænde liget af hende – tilbage i 2005.

Men nu bliver 27-årige Brendan Dassey om kort tid løsladt fra fængslet – formentlig inden thanksgiving 24. november.

Det viser sig nemlig, at Brendan Dassey de sidste 10 år har været udsat for et voldsomt justitsmord.

Det skriver USA Today.

Allerede i august annullerede en dommer den livstidsdom, som Brendan Dassey modtog for 10 år siden i forbindelse med sagen om den dræbte Theresa Halbach.

Brendan Dassey blev idømt livsvarigt fængsel for at have hjulpet sin onkel Steven Avery med at slå kvinden ihjel.

Nu har en dommer fastslået, at det lokale politi snød en tilståelse ud af den lavt begavede Brendan Dassey med løfter om, at han ikke ville straffet i den opsigtsvækkende mordsag.

Ifølge dommer William Duffin blev betjente fra Manitowoc Country ved med at sige, at ”der sker ikke noget”, og ”det er okay”, da de afhørte – og tvang – 16-årige Brendan Dassey til at tilstå forbrydelsen for 10 år siden.

Disse falske løfter – sammenholdt med det faktum, at Brendan Dassey er lavt begavet og har svært ved at forstå ord og sprog – medvirkede til, at Brendan Dassey ikke forstå, hvad der foregik, da han tilstod overfor betjentene.

I august besluttede en dommer derfor, at Brendan Dassey skulle løslades inden for 90 dage – og mandag forsøgte selvsamme dommer at få Brendan Dassey løsladt med øjeblikkelig virkning. Der kommer dog til at gå flere dage, men en af hans advokater har overfor USA Today udtalt, at man håber og forventer, at Brendan Dassey er en fri mand inden thanksgiving, der holdes senere på måneden.

Den kommende løsladelse kommer dog ikke til at ske uden betingelse. Der er således et krav om, at Brendan Dassey skal oplyse myndighederne om, hvor han skal bo, og han må ikke købe eller bære våben.

Derudover må Brendan Dassey heller ikke tage kontakt til sin dømte onkel Steven Avery, der også blev dømt i 2005-mordet på Theresa Halbach.

Sagen mod både Brendan Dassey og hans onkel Steven Avery fik stor mediebevågenhed, efter at dokumentaren om særligt Steven Avery, ”Making a Murderer”, udkom.

Dokumentaren satte stort spørgsmålstegn ved efterforskningen af Theresa Halbachs død og ikke mindst sagen mod både Steven Avery og Brendan Dassey. Dokumentaren kunne for eksempel finde flere fejl i efterforskningen og satte spørgsmålstegn ved, om Steven Avery og Brendan Dassey overhoved begik forbrydelsen.

Steven Avery modtog også en livstidsdom og er stadig fængslet. Han kæmper også for at få sin sag genoptaget.

Læs hele deres vilde historie her.

Se billeder fra sagen herunder:

Making a Murderer - billeder fra sagen om Steven Avery og Brendan Dassey

Sponsoreret indhold