Kendte11. oktober 2019

Nikolaj Lie Kaas fortryder: Træt af skodjob

Nikolaj Lie Kaas fremhæver en dansk reklame og en tysk serie, han kun lavede for pengenes skyld.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lie_kaas_pg.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Nogle af de seneste års helt store filmhovedroller som Carl Mørck og Dirch Passer landede i turbanen på Nikolaj Lie Kaas, men hans glorværdige karriere har også været ramt af et par kiksere.

– De fleste gange, hvor jeg har sagt ja til noget for pengene eller "det er et godt træk for din karriere", er jeg blevet bekræftet i, at det var det dummeste, jeg kunne gøre, fortæller den 46-årige stjerne i et interview med magasinet Dossier.

– Det er ikke, fordi jeg tænker, at Punkt 1 har et særligt godt budskab, at jeg siger ja til at spille en jysk sælger, hvis eneste interesse er hvidevarer. Det var nærmest en fysisk overvindelse for mig at gå på arbejde, men jeg prøvede at finde noget sjovt i at spille en karakter, der var så langt ude, siger Kaas, der også er taget til udlandet uden at nyde det synderligt.

– Jeg lavede på et tidspunkt en tysk tv-serie, "Der Kommissar und das Meer", uden den helt store ambition om, at det ville blive et mesterværk. Den ambition delte jeg vist også med instruktøren, afslører den firedobbelte Bodil-vinder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lie_kaas_tsl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Nikolaj har prøvet alt: Store hovedroller, været vært til store prisfester og har snavet med Ghita Nørby. Men han har altså også taget arbejdsopgaver kun for pengenes skyld. (Foto: Thomas Laursen)

Overvejer karriereskift

I næste måned er Nikolaj Lie Kaas biografaktuel med det danske drama "Kollision", men han åbner en mulighed for, at det ikke er arbejdet foran kameraet, der skal betale hans regninger resten af livet.

– Det kan også være, at jeg ikke skal spille, men skrive eller instruere. Jeg skal bare føle, at jeg flytter mig, siger "Blinkende lygter"-stjernen i Dossier.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lie_kaas_lars_h._laursen.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Interessen for skuespil er nedarvet til Kaas-datteren Gerda, 13, som sidste år debuterede i filmen "Vildheks". Den stolte mor er Anne Langkilde. (Foto: Lars H. Laursen)

null

Sponsoreret indhold