Kendte7. november 2015

Nej! Din kat vil IKKE slå dig ihjel

Det passer altså ikke, at din kat planlægger at slå dig ihjel - det siger forskeren bag undersøgelsen nu
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ond_cat_front.jpg
 All Over

Historien om, at din kat rent faktisk planlægger at slå dig ihjel, var meget populær for nogle dage siden.

Det hed sig, at en undersøgelse lavet af University of Edinburgh, var nået frem til den konklusion, da man havde sammenlignet almindelige huskattes adfærd med skotske vildkatte, leoparder og afrikanske løver. Og verden rundt lød overskrifterne: ”Din kat vil slå dig ihjel” – eller noget lignende.

Men heldigvis er det faktisk slet ikke rigtigt. Det passer dog, at der er blevet lavet en undersøgelse på University of Edinburgh, som blev udgivet i Journal of Comparative Psychology sidste år.

Og forskeren Marieke Gartner aner slet ikke, hvorfor det hele nu nærmest eksploderede i medier med med historien om dræber-katte… For man har nemlig fejltolket hendes undersøgelser helt forket. Man har SLET IKKE fundet tegn på, at huskatte vil slå mennesker ihjel.

- Det er ikke det, min research viser – faktisk hænger det slet ikke sammen. Jeg forstår slet ikke, hvorfor nogen vil sige (skrive) det, siger hun til Huffington Post og forklarer, at man fuldstændig har fejltolket undersøgelsen.

En konsulent i katteopførsel har dog en ide om, hvorfor nogle folk har tendens til at tillægge katte morderiske tendenser:

- Det har ikke så mange ansigtsmuskler (som hunde, red.). Deres ansigter er sværere at tolke på, om mange folk undrer sig: ”Hvad tænker min kat?”, siger Mikel Delgado, der er ekspert i kattes opførsel og har en Ph.D. i psykolgi.

Sponsoreret indhold