Kendte19. december 2023

Ned ad bakke for Céline Dions helbred: Mister kontrol over musklerne

Nu deler Céline Dions søster endnu en gang nyt om sangerindes helbredsudfordringer med det såkaldte ”stiff person syndrome”, og der er desværre ikke godt nyt
Selv om Celine Dion kæmper en brav kamp mod den sjældne sygdom "stiff person syndrom", så har både hun og søsteren fortsat håb 
Selv om Celine Dion kæmper en brav kamp mod den sjældne sygdom "stiff person syndrom", så har både hun og søsteren fortsat håb
 Foto: MEGA

Hele verden kender Céline Dion som en vokalist, der har fuldstændig kontrol over sin stemme.

Men nu står det klart, at dette absolut ikke længere kan siges om 55-årige legendariske sangerindes muskler, der lider hårdt under en uhelbredelig neurologisk lidelse.

Det fortæller hendes søster Claudette Dion ifølge Daily Mail til det canadiske medie 7 Jours.

– Hun kæmper, men hun har ikke længere kontrol over sine egne muskler. Det, som virkelig knuser mit hjerte, er, at hun altid har været så disciplineret, fortæller hendes 74-årige storesøster, som også indgyder en smule håb for fans af ikonet:

– Det er sandt, at vi alle samme – også hende selv – har det som mål at stå på scenen igen. Men i hvilken udstrækning? Det ved vi ikke.

Den canadiske verdensstjerne, som er kendt for sine utallige kraftfulde ballader som ”My Heart Will Go On” og ”All by Myself”, lider af en uhelbredelig sygdom, som de færreste herhjemme nok har hørt om.

Sygdommen beskrives som værende autoimmun og neurologisk. Og så bærer den det bestemt skræmmende navn ”stiff person syndrome”, som altså forårsager stivhed i kroppen.

Og selvom familien omkring sangerinden gør alt hvad de kan i samarbejde med specialiserede læger på området, så kniber det med at finde den rette medicin for den sygdomsramte Céline.

Det afslørede selvsamme søster, da hun sidst gav en helbredsopdatering.

Selvom hun lader til at befinde sig midt i en særdeles hård tid, så dukkede hun ganske overraskende op til en NHL-kamp forrige måned, hvilket altså var hendes første offentlige optræden efter en periode på tre og et halvt år.

Céline Dion stille i den forbindelse endda smilende op til et foto, og hendes mange tusind fans verden over var naturligvis lettede over at se hende igen.

Nedturen begyndte for den ikoniske sangstjerne allerede tilbage i marts 2020, da hun nedslående måtte melde adskillige aflysninger ud. Dengang var årsagen corona, men to år efter var det pludselig Dions helt private helbredstilstand, der stod i vejen.

For i starten af 2022 kom forklaringen så om alvorlige sundhedsproblemer, som inkluderede ”vedvarende muskelspasmer”.

Kun én ud af en million mennesker bliver ramt af den skræmmende neurologiske tilstand, som Céline Dion lige nu kæmper imod.

Og især det faktum, at det er musklerne, der rammes, er bekymrende.

Canadian singer Celine Dion performs on the opening night of her new world tour "Courage" at the Videotron Centre in Quebec City, Quebec, on September 18, 2019. Alice Chiche / AFP
Den canadiske sangerinde bliver kaldt "dronningen af powerballader", og er da også indehaver af en af verdens mest berømte og kraftfulde stemmer
 Foto: Scanpix Denmark, Alice Chiche / AFP

– Stemmebåndet er en muskel, hjertet er en muskel. Det er det, som rammer mig. Fordi det er så sjældent, så har man ikke meget viden på området, for det påvirker jo ikke særlig mange mennesker, fortsætter søsteren Claudette., som tilbage i oktober tog bladet fra munden for at mane en lang række rygter til jorden.

Den 55-årige dronning af powerballader har nemlig slet ikke givet op.

– Hun er overhovedet ikke deprimeret. Faktisk tværtimod. Hun er fuld af liv stadig, fortsætter hun, hvorefter hun skælder godt og grundigt ud på dem, der deler falske rygter:

– Hvorfor siger folk, at hun sidder i kørestol? Hvorfor siger de, at hun har kræft? Hvorfor er det blevet skrevet?

”I’m Alive”-sangerinden har tre sønner – René-Charles på 22, samt tvillingerne Eddy og Nelson på 13 år, sammen med sin nu afdøde mand René Angélil.

Lyt til SE og HØRs "Sladderministeriet" her:

Sponsoreret indhold