Kendte18. august 2023

Natascha Linea har tabt mod kommunen: Drengene er stadig anbragt

Hun vandt de to første sager i Ankestyrelsen om anbringelsen af sønnerne Novah og Miso, men moren til fem har tabt den tredje, og hendes sønner er stadig anbragt i Danmark, mens hun bor i Tyskland
Natascha Linea har tabt det tredje forhold mod Ankestyrelsen, og derfor er hendes sønner stadig i familiepleje i Danmark.
Natascha Linea har tabt det tredje forhold mod Ankestyrelsen, og derfor er hendes sønner stadig i familiepleje i Danmark.
 Foto: Kaspar Wenstrup

De sidste par måneder har været noget turbulente for den tidligere ”De unge mødre”-deltagere Natascha Linea.

Først kom tysk politi og fjernede hendes sønner og tog dem med til Danmark, da Lolland Kommune mente, at de skulle anbringes.

Efterfølgende har Natascha Linea været i Ankestyrelsen i håb om om at få sine sønner hjem igen, alt imens hun har været højgravid med tvillinger.

Tilbage i juni fik hun besked fra Ankestyrelsen. Hun havde fået medhold i to ud af tre forhold i en sag mod Lolland Kommune, men at der stadig skulle vurderes på den tredje.

Sidenhen har hun født tvillingerne Nadia og Elias, hvorefter hun igen måtte en tur i Ankestyrelsen. Og nu er der kommet svar fra det sidste møde, og det er nedslående nyt for moren til fem.

Til SE og HØR fortæller hun, at hun har tabt den tredje sag, og derfor er de to drenge stadig anbragt i hver sin familie i Danmark, mens Natascha Linea er bosat i Tyskland med tvillingerne.

Lokkes til Danmark

Selv mener hun dog ikke, at kommunen har handlet lovligt, da de ikke vil udarbejde en handleplan til en eventuel hjemgivelse af drengene. Hun fortæller, at de gerne vil, hvis hun flytter til Danmark.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-18/20230531-wen-natasha-linea-115.jpg
SE og HØR mødtes med Natascha Linea, da hun første gang var til møde i Ankestyrelsen. Dengang var hun sikker på, hun ville vinde sagen mod Lolland Kommune.
 Foto: Kaspar Wenstrup

– Jeg er velkommen tilbage i Danmark. De prøver at lokke mig til landet, så de også kan fjerne tvillingerne, fortæller Natascha Linea til SE og HØR.

Så du vil ikke tilbage til Danmark?

– Nej, jeg er ikke idiot jo. Jeg er ikke dum.

Mistet troen

Som det ser ud lige nu, så ser Natascha Linea sine to sønner hver tredje uge, og ellers taler de sammen hver uge i telefonen.

Men det er ikke nok for den tidligere unge mor, der nu sammen med sin advokat har anket Ankestyrelsesns beslutning og vil have den en tur i byretten.

– Jeg har mistet alt for det danske system.

Besøg fra myndighederne

Til gengæld har den tidligere tv-personlighed det helt fint med måden, de tyske myndigheder har håndteret det på, efter hun blev mor til tvillingerne.

Hun fortæller, at myndighederne kun har været forbi en gang, og hun har været til møde hos dem en enkelt gang, udover når sundhedsplejersken er kommet forbi.

– Jeg går ikke ud fra, de er superbekymrede, så var de nok kommet noget mere. Det er ikke fordi, de ikke er velkomne, det er de. Jeg tror bare, kommunerne i Danmark har det med at overdrive alting og lave deres egen historier.

Som det ser ud lige nu, ved Natascha Linea ikke, hvornår sagen endnu bliver taget op i byretten, men hun forsikrer, hun vil kæmpe for sine sønner.

SE og HØR har set dokumentation fra Ankestyrelsen og kommunen.

Sponsoreret indhold