Kendte28. juli 2020

Nær ven afslører: Sådan var Bent Fabricius-Bjerres sidste tid

Det var en kræftsygdom, der tog livet af 95-årige Bent Fabricius-Bjerre. Nu fortæller en nær ven, at den prisvindende komponist var klar over, at døden nærmede sig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bent-fabricius-bjerre.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Tidligere i dag kom det frem, at Danmark har mistet sin vel nok største komponist: Bent Fabricius-Bjerre.

Nu afslører en af hans allernærmeste, at det var en frygtet kræftsygdom, der tog livet af Bent Fabricius-Bjerre i en alder af 95 år.

Til Ekstra Bladet fortæller vennen Joen Bille, at han og hustruen spiste frokost med Bent Fabricius-Bjerre og hans hustru, Camilla Arndt, for tre uger siden.

- Camilla ringede for godt to måneder siden og fortalte os, at Bents leukæmi var brudt ud igen, og at lægerne havde meddelt, at de ikke kunne hjælpe ham mere, så vi var forberedt på, at han var meget syg. Men det ødelagde ikke vores eftermiddag. For Bent var meget afklaret med, at han skulle dø nu. Som han sagde: 'Jeg har haft et godt liv, jeg er blevet 95 år, og jeg har fået lov til at få 15 gode år med Camilla.' Sådan taler en tilfreds mand, der har erkendt at være ved vejs ende. Selvom han selvfølgelig gerne ville have levet længere. Han sagde altid, at han havde planer om at blive ældre end sin mor. Hun blev 104 år, siger Joen Bille til Ekstra Bladet.

Frem til sin død var Bent Fabricius-Bjerre gift med den 41 år yngre Camilla Arndt. Hun fortalte sidste år, hvordan det var at være gift med hele Danmarks komponist.

Det skete i et hjertevarmt interview hos ”Anden til Venstre”.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20200129_dm_premiere_klovn_the_final_055.jpeg

(Foto: Dan Mariegaard)

Camilla Arndt fortalte, hvordan parret i sin tid mødte hinanden for 17 år siden. Den almene opfattelse var, at det skete til en julefrokost. Men de havde faktisk mødt hinanden talrige gange før, da de arbejdede i samme hus med fælles kantine.

- Til en julefrokost i ejendommen får vi så hinanden til bords, men på det tidspunkt er min første mand lige død nogle få måneder forinden, og jeg er ikke fysisk i huset mere, for jeg arbejder for en af vores kunder i byen. Det var bestemt en hyggelig julefrokost, men ikke noget der markerede sig på nogen måder i hverken min bevidsthed eller mit hjerte andet end at det var hyggeligt, fortæller Camilla Arndt.

Den følgende sommer begyndte hun og Bent Fabricius-Bjerre dog at maile sammen, fordi de havde fælles bekendte. Det endte med, at de arrangerede en middag for to.

- Derfra er resten sådan set historie, for dér blev jeg sådan set ramt. Den spirende ting – som Bent havde haft i sig – dén har jeg ikke mærket før dér. Men siden da har vi faktisk dannet par, og vi blev meget forelsket, fortalte Camilla Arndt i interviewet.

Parret blev gift to år efter, de mødte hinanden – i 2005.

De var sammen frem til Bent Fabricius-Bjerres død.

Sponsoreret indhold