Kendte23. august 2023

Mystisk hændelse under Lana Del Rey-koncert: Hvad sker der her?

Optagelser fra en koncert i Mexico går nu viralt, mens flere tilskuere beretter om en pludselig bølge af energi, der slog flere fans omkuld foran scenen
Der skete noget til Lana Del Rey-koncerten for lidt over en uge siden, som er lidt svært at forklare. 
Der skete noget til Lana Del Rey-koncerten for lidt over en uge siden, som er lidt svært at forklare.
 Foto: X, Ritzau Scanpix

Det var hendes to største optrædener i karrieren, da 38-årige Lana Del Rey stod foran 130.000 mennesker på en mexicansk stadionscene.

Men der skete også noget ganske usædvanligt og uforklarligt, da ”Born to Die”-sangerinden spillede sine dybfølte hits for de mange trofaste fans.

Det mystiske øjeblik bliver lige nu delt vidt og bredt på internettet, og flere medier – herunder Independent – skriver om episoden, hvor hundredvis af fans på de forreste rækker tilsyneladende bliver skubbet omkuld i en slags dominoeffekt.

Det står dog umiddelbart ikke klart, hvad der præcist satte gang i effekten.

Jeg har været til hundredvis af sådanne koncerter, men har alligevel aldrig set sådan noget her før.

Bruger på de sociale medier om koncerthændelsen 

Ekspert med en forklaring

Koncerten fandt sted den 15. august på Foto Sol-arenaen, og selvom det er et par dage siden, er det ud fra reaktionerne på de sociale medier først et stykke tid herefter, at de tilstedeværende opdagede det opsigtsvækkende ”bølge”, der slår publikum omkuld.

På især den sociale platform X, som tidligere hed Twitter, spekulerer folk i, hvad der kan være årsagen til den mystiske koncerthændelse – og her er folk altså ikke blege for at konspirere.

– Nogle er ved at TESTE noget uden at have informeret om det først. Sikkert en slags måse at kontrollere en menneskemængde, skriver en bruger, der kræver svar, ligesom en anden foreslår:

– Onde ånder og dæmoniske energier findes!

Samtidig er mange rimelig hurtige til at mane teoretikerne til besindighed. Der er nok bare tale om en ”dominoeffekt”, som hurtigt udvikler sig med lynets hast, når folk står så tæt.

Og netop denne beskrivelse passer meget godt til den forklaring, som Kieth Still, der er adfærdsforsker med særlig fokus på menneskemængder, udlægger for The Messenger.

– Det kaldes et progressivt kollaps, hvor styrken af én person forstærkes betydeligt, siger han, og slår derefter fast:

– Så udtrykket ”dominoeffekt” finder jeg ganske passende.

Alligevel kalder brugere på de sociale medie hændelsen for ”decideret bizar” – mens de talrige optagelser fra forskellige vinkler deles ivrigt.

– Progressivt kollaps? Det sker, ja. Men ikke sådan her. Alle, der har været til store shows, genkender forskellen, påpeger en anden.

– Jeg har været til hundredvis af sådanne koncerter, men har alligevel aldrig set sådan noget her før.

Sponsoreret indhold