Kendte19. februar 2017

Mors hjerteskærende opråb efter sønnens død: Spred budskabet!

Da 16-årige Mathias døde lovede hans mor ham, at verden skulle vide, hvad hun ikke selv vidste
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mm1.jpg
 Foto: Privat / Trine Baadsgaard

Sygdom og ulykke kan ramme os alle. Og vi kan ikke beskytte sig imod alt. Men der er i hvert fald en ting, man kan gøre, for at undgå den samme tragedie som ramte Trine Baadsgaard og hendes familie for et år siden.

Det fortæller hun nu i et hjertegribende opslag på Facebook, som hun håber, at alle vil dele, så budskabet kommer frem.

Det lovede hun nemlig sin 16-årige søn Mathias, da han i januar 2016 døde af meningitis. Lynhurtigt og uden nogle af de særlige symptomer, sygdommen ellers giver sig til kende med.

Sygdommen er livsfarlig – også for unge, raske mennesker. Men man kan – og bør – blive vaccineret i mod den, fortæller hun.

- Jeg er en mor, der mistede min søn til en sygdom, han kunne være vaccineret mod. Men jeg vidste det ikke. Jeg er ikke ekspert, men synes at andre skal vide det samme, som jeg ville ønske at have vidst – det er min eneste mission, skriver hun.

Fra Mathias han fik de første symptomer til hans liv ikke stod til at redde, gik der kun 24 timer, og han havde ikke den karakteristiske nakkestivhed på noget tidspunkt. Bare en stigende hovedpine, høj feber og opkastninger.

Den uhyggelige og pludselige sygdom er sjælden, men har dog slået til igen i løbet af de seneste år:

- Siden Mathias døde for kun et 1 år siden – er to unge mænd på 17 og 18 år også døde af præcis det samme. Det giver altså tre døde unge mænd på et år alene i Københavnsområdet. Tre unge mænds liv, der er forbi, tre unge mænds fremtid, der aldrig blev, tre unge mænds familier, hvis liv for evigt er smadret, tre unge mænds venner, der aldrig bliver de samme igen. Tre unge mænds børn, der aldrig bliver født. Det er TRE unge mænd for meget og nu må det STOPPE, beder Trine.

Læs hele hendes opslag her, og hjælp hende gerne med at sprede budskabet om, at vacciner reder liv.

Det synes vi også er en god ide!

Sponsoreret indhold