Kendte2. januar 2017

Marie-Louise i sorg: Min hund døde på grund af fyrværkeri

Svenske Marie-Louise måtte sige farvel til sin elskede hund Diesel nytårsnat. Border collien havde altid været stresset og bange, når der blev fyret krudt af, men denne gang tog nytårsløjerne livet af den. Nu beder Marie-Louise til, at raketgale folk vil droppe alt krudtet, så andre hundeejere ikke skal gå igennem samme smerte som hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hund_12.jpg
 (Foto: All Over)

Marie-Louise er i lige dele chok og sorg. Nytårsaften burde have været en glædelig begivenhed for den svenske kvinde, men den endte i ren tragedie.

Lørdag aften døde hendes elskede hund, border collien Diesel, og Marie-Louise er ikke i tvivl om, at hunden døde på grund af fyrværkeriet.

Diesel blev altid stresset og bange, når der blev skudt fyrværkeri af, men i lørdags blev det hele for voldsomt for hunden, der begyndte at hyperventilere, hvorefter den pludseligt holdt op med at trække vejret.

- Jeg er så vred og oprørt over, at han skulle dø, så andre kunne more sig, siger Marie-Louise til det svenske medie Aftonbladet, der også har talt med en dyrlæge, der bekræfter, at Diesel kan være død som følge af stress forårsaget af krudt og høje brag.

8-årige Diesel har alle dage været bange for fyrværkeri, og derfor havde svenske Marie-Louise også sørget for at give hunden noget beroligende medicin, som hun havde fået hos sin dyrlæge.

- Han var virkelig stresset, selv da han havde fået det beroligende medicin. Han begyndte at trække vejret meget hurtigt, og gik frem og tilbage fra sin kurv. Til sidst lå han bare i kurven. Først troede jeg, at han var faldet i søvn, men han var død, fortæller den knuste hundeejer til Aftonbladet.

Marie-Louises siger, at hun godt kan unde andre, at de fyrer raketter af – men nu beder hun til, at folk vil forstå alvoren og faren og skære ned på krudtet.

- Jeg tror ikke, at folk forstår, hvad konsekvenserne kan være. Der er mange dyr, der lider under dette, siger Marie-Louise.

Hendes triste historie har fået de svenske borgere til tasterne. Mange begræder hendes tab og er enige med Marie-Louise om, at der bør skæres ned på krudtet. Nogle mener endda, at fyrværkeri helt burde forbydes.

- Ja, forbyd fyrværkeri for privatpersoner og lad kommunen være den ansvarlige for det, skriver én som kommentar til historien, som det svenske medie lagde på sin Facebook-side tidligere på dagen.

- Så kan de fyre af mellem klokken 23.55 og 00.05, for man behøver jo ikke skyde af til klokken kvart i ét - ligesom man heller ikke behøver skyde af tidligere på aftenen, lyder opfordringen fra en anden borger.

- Så bliver der sikkert også færre personskader, skriver en tredje, mens en fjerde dog mener, at der er nok restriktioner på området:

- At købe et dyr er et valg, ligesom det er et valg at købe en raket. Og hvorfor skal en persons valg bestemme over en andens?

I Danmark må der fyres fyrværkeri af fra den 27. december til og med 1. januar.

Sponsoreret indhold