Kendte25. oktober 2016

Billede går verden rundt: Denne hund udfører SANDT mirakel

Et billede af en hund, en søn og en grædende mor går i disse dage verden rundt, og det er der en ganske rørende årsag til. Den lille dreng er autist og har aldrig ville tage imod et kram eller et kys på grund af sin lidelse. Men drengen har nu – til sin mors store glæde – fundet tryghed og nærvær hos sin firbenede ven
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hund_og_autistisk_dreng.jpg
 (Foto: 4 Paws For Ability/Facebook)

Et ordsprog siger, at et billede kan sige mere end 1.000 ord – og røre endnu flere. Dette billede er præcis sådan ét.

Billedet viser den amerikanske mor Shanna Niehaus sammen med sin søn og en golden retriever. Moderen er rørt til tårer – og det er der en ganske rørende årsag til.

Hendes femårige søn er autist og har aldrig ville tage imod et kram eller et kys på grund af sin lidelse.

Han har aldrig kunnet danne relationer eller følelsesmæssige bånd til andre – lige indtil han mødte golden retriever-hunden Tornado.

Tornado er servicehund og specialtrænet til at hjælpe børn som Shanna Niehaus’ søn med at blive tryg.

Men den amerikanske mor havde næppe forudset, hvordan det første møde mellem Tornado og hendes søn ville blive. For kort tid efter at de to mødte hinanden for første gang, skete der noget nærmest mirakuløst.

- Kan du se dette øjeblik? Jeg har aldrig oplevet et øjeblik som dette. I går var første dag min femårige, autistiske dreng mødte sin servicehund, Tornado. Vi havde ventet næsten to år på, at han skulle ankomme, skriver Shanna Niehaus som kommentar til det rørende billede, som hun lagde på Facebook-siden 4 Paws for Ability 19. oktober.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hund_og_autistisk_dreng.jpg
 (Foto: 4 Paws For Ability/Facebook)

Foto: 4 Paws For Ability/Facebook

- Billedet her fanger ansigtet på en mor, som ser sit barn – som hun ikke kan kramme, bade, klæde på, kæle med og røre frit – ligge op af hans nye servicehund af sin egen frie vilje, med et meningsfuldt, uudtalt bånd, skriver hun videre i sit opslag.

Shanna Niehaus har alle årene forsøgt at hjælpe sin søn på bedste vis – hun har siddet hver nat ved siden af sin grædende søn. Hun har forsøgt at trøste ham og gøre ham tryg – men uheld held. Nu har familien endelig fået hjælp – i form af hunden Toronto. Og dét har altså sat sine tydelige spor hos moderen, der brød ud i gråd, da hun oplevede det magiske øjeblik:

- Det her er ansigtet på en mor, som har set sin søn opleve utallige fejlslagne forsøg på sociale relationer på legepladsen i et forsøg på at få en ven. Bare en eller anden form for ven eller forbindelse.

- Jeg har grædt så mange gange for denne dreng, men det er den allerførste gang, at jeg har grædt på grund af sådan noget. Det er nyt, det er smertefuldt, det er vidunderligt, det er taknemligt. Jeg vil altid støtte denne dreng (og sikkert stadig græde), men jeg er taknemlig for, at han også vil have Toronto som sin støtte.

- På en eller anden måde – på grund af Toronto – ved jeg, at alt bliver okay.

Sponsoreret indhold