Miley Cyrus åbner op om at spille ”Hannah Montana”: Blev ramt af identitetskrise

Foto: MEGA

Selvom det var hendes rolle som superstjernen ”Hannah Montana”, der gav den i dag 28-årige Miley Cyrus hendes karrierestart, så kunne hun i dag umiddelbart godt have været serien foruden.

Hun har flere gange i løbet af de seneste år ikke været bleg for at tage bladet fra munden, når spørgsmålet kom til hendes tid som den helt almindelige folkeskoleelev Miley Stewart, der var verdensstjernen Hannah Montana ved siden af.

For trods fire succesrige sæsoner, der kørte over skærmen fra 2006 til 2011, så mener sangerinden i dag, at serien var med til at give hende en reel identitetskrise.

Det fortæller hun i podcasten ”Rock This With Allison Hagendorf”.

- Jeg spillede en karakter næsten lige så meget, som jeg var mig selv, og konceptet i serien er jo, at når du er en karakter, når du har det her alter ego, så er du værdifuld. Du har millioner af fans, du er den største stjerne i verden, og så var serien på den måde, at når jeg kiggede på mig, når jeg ikke længere havde parykken på, så var der ingen, der bekymrede sig om mig mere, så var jeg ikke længere nogen stjerne, siger hun ærligt.

Og det var lige præcis de følelser, som hendes rolle Miley Stewart gennemgik, der endte med at sætte sig i hovedet på Cyrus.

- Hvis jeg ikke havde Hannah Montana, så ville ingen overhovedet tænke på mig. Og det var jo netop konceptet, siger hun videre.

Det tog stjernen flere år at bryde det tankemønster, og da det skete, ja, så var det ikke kun hendes fans, men hele verden, der mærkede det.

For i 2013 var det bestemt ikke den Miley Cyrus, de fleste kendte og elskede, der trådte op på scenen til VMA’s. Til prisshowet skulle hun optræde sammen med Robin Thicke og med sig på scenen havde hun stor skumfinger, som hun blandt gned sig op og ned ad - mens Robin Thicke fik samme tur.

Artiklen fortsætter under billedet

Det var en lettere vulgær optræden som seerne var vidne til under VMA i 2013. Foto: Ritzau Scanpix

To år senere udgav hun albummet ”Bangerz”, som hun i dag beskriver som hendes spæde start på at forsøge at finde sin egen identitet og bryde med Disney-karakteren.

- Jeg tror måske også, at det er derfor, at jeg faktisk skabte den her nærmest karakterversion af mig selv nogle gange… Jeg skabte aldrig en karakter, hvor det ikke var mig selv, men jeg var helt sikkert klar over, hvordan det var folk så mig, og det spillede jeg nok på en smule.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close