Kendte13. april 2020

Micki Cheng bager løs: Lockdown-lækkerier

Charmetrolden, som deltog i "Den store bagedyst" i 2015, mener, at sprøde cookies er den bedste form for karantæne-bagning.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/micki_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

At bage er fortrinligt tidsfordriv, mens Danmark er lukket ned – og derfor har SE og HØR spurgt tidligere "Den store bagedyst"-deltagere om deres bedste bud på karantæne-bagning.

Den første i rækken er 30-årige Micki Cheng, der med sit høje humør og kreative kager bagte sig ind i danskernes hjerter i bageprogrammernes fjerde sæson.

Og Micki tøver ikke, da han bliver bedt om at komme med sit bedste bud på "karantæne-kager":

Triple chocolate chip cookies, der får mundvandet til at løbe.

Chengs Triple Chocolate Chip Cookies

Ingredienser:
150 g brun farin
250 g sukker
250 g blødt smør
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
1½ tsk. bagepulver
300 g hvedemel
1 lille tsk. groft salt
100 g hakkede mandler
300 g blandede
chokoladeknapper
+ ca. 100 g til afsluttende pynt

Fremgangsmåde:
Pisk smør, vanilje, sukker og brun farin godt sammen.
Tilsæt et æg ad gangen, og pisk det sammen.
Bland mel og bagepulver, sigt det, og vend det i med salt.
Tilsæt hakkede mandler og chokolade, og rør sammen.
Form kugler af dejen (ca. 80 g), og pynt med ekstra chokolade. Bag cookies ca. 12 minutter ved 200°, til de er gyldne.
Maks. 4-6 cookies pr. bageplade, da de flyder let ud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/micki_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

(Foto: Privat)

– Først og fremmest er det en opskrift, der kan skaleres op og ned – og man kan fryse de ubagte kugler ned, fortæller Micki og tilføjer, at man altid nemt kan hive et par cookie-kugler op af fryseren og smide dem i ovnen, så man har nybagte, sprøde kager på rekordtid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/micki_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Den rå dej kan fryses, så der altid er friskbagte cookies inden for rækkevidde. (Foto: Dan Mariegaard)

Børnenes favorit

"Bagedyst"-stjernen anbefaler også forældre at bage småkagerne sammen med deres børn:

– Cookies er bare børnenes favorit, fastslår han og foreslår, at man kan bruge, hvad man nu har i skabene som fyld, for så får man også tømt ud i køkkenskabene – og mon ikke der er mange, der får gjort det i disse tider?

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/micki_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Der er godt gang i de danske ovne, nu når danskerne er tvunget til at blive hjemme. (Foto: Dan Mariegaard)

Micki er glad for, at der er ekstra god tid til at bage, og på sin Instagram-profil udbreder han surdejens vidunderlige egenskaber med sine over 34.000 følgere.

Dog kan han godt savne at have noget mere at lave.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/micki_4.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

For tiden tilbringer "Den store bagedyst"-charmøren ekstra meget tid sammen med gemalen, Michael Nielsen. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg er faktisk ved at gå ud af mit gode skind. Det var sjovt i starten, men det bliver også trættende i længden, fortæller Cheng om den megen "tvungne fritid".

Sponsoreret indhold