Kendte7. april 2023

Mick Øgendahl fylder 50: Festlig falstring

Standupperen med de mange ansigter runder et halvt århundrede, og han kan se tilbage på 30 år med gode grin
Mick Øgendahl
I dag fylder Mick Øgendahl 50, og han har de seneste 30 år skabt sig en karriere som både standupper og som skuespiller og manuskriptforfatter på både film og teater. I 2021 fik han tilmed en eftertragtet teaterflise på Frederiksberg Allé.
 Foto: Kasper Wenstrup

LÆS OGSÅ: Mick Øgendahl med vild afsløring: - Roland Møller pandede mig i gulvet

Der er langt fra Horreby på Falster og til de største scener i København, men det er rejsen, som den bare 169 centimeter høje komiker tog for at nå toppen af dansk komik.

Efter sin HTX-uddannelse i Næstved flyttede Mick Øgendahl til hovedstaden for at optræde, og i 1993 fik den unge spasmager debut som sjov mand på Restaurant DIN’s, hvor komikerne dengang samledes.

Mick Øgendahl
Ja, så flot så den unge falstring altså ud, før karrieren for alvor tog fart.
 Foto: SE og HØR

I 1999 fik han tv-debut i Danmarks Radios satireserie “Intermezzo” sammen med Anders Matthesen, og samme år gæstede han kultprogrammet “Casper & Mandrilaftalen”.

Festlig falstring

Komik og skuespil

I det nye årtusinde tog karrieren for alvor fart med onemanshowet “Micktrix” og siden opfølgere som “Tåfræser”, “Undskyld” og “Propaganda”.

Siden er karrieren fortsat med roller på både teater og film. I 2007 skrev han sammen med Rasmus Heide spillefilmen “Blå mænd”, hvor Øgendahl selv er med i rollen som den smådumme lossepladsmedarbejder Dion.

Mick Øgendahl
Mick Øgendahl skrev i 2007, sammen med Ramus Heide, manuskriptet til biografhittet “Blå mænd”.
 Foto: -All Over Press

Anmelderne jublede ikke ligefrem, men filmen solgte 450.000 biografbilletter, og blev dermed den næstmest sete danske film det år.

Sponsoreret indhold