Michael J. Fox kører på: Ukuelig optimist

60 år mod alle odds onsdag den 9. juni. Det er ikke kun som skuespiller, at Michael J. Fox har brilleret. Fødselaren har også vist, at det betaler sig at kæmpe for et godt liv.

60 år mod alle odds onsdag den 9. juni. Det er ikke kun som skuespiller, at Michael J. Fox har brilleret. Fødselaren har også vist, at det betaler sig at kæmpe for et godt liv.

(Foto: MEGA)

Et halvt liv med Parkinsons syge har været levevilkårene for Michael J. Fox.

Nogle spåede 60-års fødselaren et liv som invalid, men han havde et anderledes syn på tingene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tilbage til fremtiden
De fleste stiftede nok bekendtskab med Michael J. Fox, da han i 1985 spillede teenageren Marty McFly, som var venner med videnskabsmanden Doc (Christopher Lloyd) i “Tilbage til fremtiden”. Her ender Marty ved et uheld i fortiden, hvor han er skyld i, at hans forældre næsten ikke mødes, og dermed næsten forhindrer tilblivelsen af sig selv. 
Filmen storhittede og blev fulgt op af en 2’er og en 3’er. (Foto: MEGA)

Han fortsatte ufortrødent sin karriere og sit liv, efter at han som 29-årig fik konstateret den kroniske sygdom, som giver rystelser og langsomt slår hjernens nerveceller ihjel.

Det var kun meningen, at jeg skulle kunne arbejde i 10 år mere. Jeg burde faktisk være invalid nu, har skuespilleren tidligere fortalt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Gennembruddet
Det helt store gennembrud kom med rollen som Alex i serien “Blomsterbørns børn” om familien Keaton. Serien havde premiere i USA i 1982 og er blevet vist igen og igen på dansk tv.
Her spillede Michael J. Fox sønnen, der stik imod hippieforældrenes værdier drømte om at tjene mange penge. (Foto: MEGA)

I stedet for at lade sygdommen kue ham fortsatte han med at leve et rimeligt normalt liv og startede The Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research. Formålet er at finde en kur mod sygdommen, og der er gennem årene blevet samlet flere milliarder kroner ind.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Siden 1988 har Michael J. Fox været gift med Tracy Pollan. De har sammen fire voksne børn. (Foto: MEGA)

Ramt af uheld

I 2018 blev skuespilleren ramt af endnu et uheld. Han fik en godartet knude på rygraden, som han måtte opereres for.

Det var ved at slå den ukuelige optimist ud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fox’ succes
“Spin City" var en bragende succes, men efter fire sæsoner måtte Michael J. Fox forlade rollen som vice-borgmester Mike Flaherty.
Imens fortsatte Richard Kind, Michael Boatman, Connie Britton, Alexander Chaplin, Barry Bostwick, Carla Gugino, Michael J. Fox, Alan Ruck i to sæsoner.
Succesen forsvandt dog sammen med Fox, så det blev kun til seks sæsoner af serien. (Foto: MEGA)

– Jeg er kendt for at være en fyr, der laver lemonade ud af citroner, men jeg er ikke i den “branche” længere. Jeg kan ikke gøre det mere. Det kan jeg ikke, sagde han dengang.

Alligevel lykkes det ham at tage et skridt ad gangen og komme tilbage til jobbet som skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nu er det slut
Sidste år annoncerede Michael J. Fox, at karrieren var slut, da hans korttidshukommelse var forsvundet.
– Jeg har altid haft en evne til at lære replikker og udenadslære. Og jeg har haft nogle ekstreme situationer i de sidste par jobs, jeg har haft, som faktisk var meget ordtunge roller, indrømmede han sidste efterår.
Han meddelte også, at han gik på pension i 2001, alligevel vendte han tilbage og har blandt andet medvirket i serien “The Good Fight”, og han har gang i flere projekter. (Foto: Ritzau Scanpix)

Sidste år valgte han dog at pensionere sig selv, da sygdommen havde svækket hans korttidshukommelse og hans evne til at huske replikker.

SE og HØR ønsker ham tillykke med dagen og med hans dejlige livslyst.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close