Kendte10. april 2023

Mia Lyhne gider ikke kedelig kartoffelsnak: Jeg ka’ li’ at lege

Den 51-årige skuespiller synes, det er vigtigt at lege, selv om man er blevet voksen
Mia Lyhne
Mia Lyhne, 51, vil hellere bruge tiden på leg end på tom snak. – “Hvordan går det, det går fint, jamen hvordan går det med skolen, det går”. Den slags snakke keder mig. Jeg kan faktisk rigtig godt lide at lege, forklarer skuespilleren.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Mia Lyhne i vild forvandling: Kan du genkende hende?

Man bliver aldrig for gammel til at lege.

Det er Mia Lyhne helt enig i. Hun synes nemlig, at det er vigtigt at have legen med i sin hverdag.

– Når jeg er til fødselsdage og fester, synes jeg, det sjoveste er, når vi har en eller anden form for leg eller aktivitet. Det der med bare at sidde og snakke sovs og kartofler, det keder mig, erkender Mia.

Esben Dalgaard og Mia Lyhne
Mia Lyhne spiller tæt overfor Esben Dalgaard, 46, og Isak Celinder Faurholm, 10. De spiller hendes mand Erik og søn Gotfred i “Troldehjertets hemmelighed”, der er DR’s påskeserie.
 Foto: Hanne Juul

Hun er derfor glad for, at hendes job som skuespiller ofte indbyder til leg. Lige nu er hun aktuel som herregårdsfruen Rigmor i påskeserien “Troldehjertets hemmelighed. Og den rolle bød Lyhnes indre legebarn op til dans.

Mia Lyhne
En af de ting Mia Lyhne elsker som skuespiller er, at man skal huske at lege, selv om du er voksen. Og det giver rollen som herregårdsfruen Rigmor i DR’s “Troldehjertets hemmelighed” god mulighed for.

– Vi leger gamle dage i den her serie. Og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg kan godt lide at gå ind og lege og klæde mig ud, lyder det.

Leg i omgivelserne

Serien blev optaget i efteråret på Frilandsmuseet nord for København, og Mia Lyhne elskede at arbejde i de gamle kulisser, når hun mødte ind på job hver dag.

– Det at træde ind på Frilandsmuseet, det giver noget. Så har man allerede åbnet lemmen lidt til legen, kommer det fra hende med et smil.

Mia Lyhne
Når Mia træder ind i en rolle, er det akkurat ligesom at lege. – Jeg synes vores fag er at lege. Der er eddermame meget, jeg ikke kan lide ved vores fag. Men det legende, er det, som jeg godt kan lide.
 Foto: Hanne Juul

Netop det legende element er også noget af det, som hun elsker ved sit job som skuespiller.

– Jeg tror, at alle os skuespillere kan lide at lege lidt. Ellers var vi ikke blevet det skuespillere. For vi får det udlevet på arbejdet, forklarer Mia Lyhne.

Den dumme skærm

Hun er selv mor til tvillingepigerne Asta og Andrea, som snart bliver 13 år. Den lille familie bor på Amager. Mia Lyhne har altid været alene med pigerne, som hun har fået via donor. Alligevel er hun ikke blevet slidt ned af evindelige lege.

– Jeg har aldrig leget med mine børn, men det var fordi, at det ikke var nødvendigt. For de var to, og de er pissegode til at finde på lege, lyder det fra den glade mor.

Mia Lyhne
Mia er mor til tvillingepigerne Asta og Andrea, som snart fylder 13 år. Det har aldrig været nødvendigt at lege med dem. – Det var ikke, fordi jeg ikke ville, men de klarede det selv, roser hun sin døtre.
 Foto: Mikael Rieck

Hun er taknemmelig for, at pigerne har haft en god opfindsomhed og hinanden.

– De er aldrig kommet og sagt: “Hvad skal vi lege”, siger Mia, der hylder god gammeldags leg og mener, at børn skal sidde mindst muligt med en iPad.

– Jeg synes, at skærmen er det værste i forhold til leg, for det forhindrer leg, proklamerer skuespilleren.

Sponsoreret indhold