Forældre myrdet – datter kidnappet: Men kunne 13-årige Jayme være reddet?

(Foto: Privat)

Over en måned er gået, siden en bestialsk og uforståelig drabs- og kidnapningssag rystede Barron, Wisconsin.

Natten til mandag den 15. oktober modtog alarmcentralen et opkald fra et hus i byen, og da politiet nåede frem til adressen, fandt man to af husets beboere døde.

Denise, 46, og James Closs, 56, var på bestialsk vis blevet skudt og dræbt – mens parrets datter, 13-årige Jayme Closs, var forsvundet. Politiet frygter, at datteren er blevet kidnappet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jayme Closs er forsvundet og har været det i over en måned. Foto: Privat

Den seneste måned har efterforskere fra det lokale politi med hjælp fra FBI ledt med lys og lygte efter den unge pige og hendes forældres morder.

Nu fortæller politiet, at de nåede adressen allerede i løbet af fire minutter den skæbnesvangre nat i oktober, men at alle patruljevogne kørte samme vej.

Det betød, at de ukendte gerningsmænd havde rig mulighed for at flygte ad andre ruter.

Det fortalte politichef Chris Fitzgerald ifølge Daily Mail på et pressemøde:

- Du kan bakke ud fra en indkørsel i løbet af et minut og så være to minutter foran os. Der er mange veje, du kan følge, så du hurtigt kan være ude af området, fortalte politichefen på et nyligt afholdt pressemøde.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lokale leder med lys og lygte efter Jayme. Foto: MEGA

Politiet modtager i snit 25 henvendelser om dagen i sagen fra borgere, der mener at have set Jayme Closs eller som mener at have informationer i sagen. Desværre har ingen af de indtil videre 2.300 tips givet politiet brugbare spor i sagen.

Efterforskerne har desuden gennemgået 80 overvågningsvideoer, der har filmet både omkring familiens hjem samt omkring virksomheder og øde fabrikker i Barron County, Wisconsin. Heller ikke disse har givet oplysninger, der kan lede politiet på sporet af både pigen og hendes forældres morder.

Alligevel arbejder man stadig ud fra en teori om, at man får 13-årige Jayme Closs hjem i live, hvilket også er sket i tidligere kidnapningssager.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jaymes hjem, hvor hendes forældre blev myrdet. Foto: MEGA

Chris Fitzgerald henviser blandt andet til sagen om Elizabeth Smart, der bled kidnappet fra sit hjem i Salt Lake City i 2002, da hun var 14 år.

Hun blev reddet ni måneder senere, da to vidner genkendte hendes bortførere fra en episode af TV-programmet ”America's Most Wanted”.

- Jeg har en mavefornemmelse, der siger mig, at hun stadig er i live. Jeg har altid være den type, der ser glasset som halvt fuldt, siger politichefen.

Venner og familie tog 27. oktober afsted med Denise og James Closs ved en stille ceremoni i St. Peter's Catholic Church i Cameron i delstaten Wisconsin.

Artiklen fortsætter under billedet...

Frivillige finkæmmer større områder udenfor byen Barron. Foto: MEGA

Politiet ved endnu ikke, hvorfor eller hvem der dræbte forældreparret, og hvad der er blevet af 13-årige Jayme.

Dusøren blev i slutningen af oktober fordoblet fra $25.000 til $50.000, efter at virksomheden Jennie-O Turkey Store, hvor forældrene begge arbejdede, valgte at fordoble pengesummen.

Dusøren gives til dem eller de personer, der kan komme med oplysninger i sagen, der kan føre politiet på sporet af Jayme og hendes forældres morder.

Politiet er samtidigt på udkig efter to biler, en orange Dodge Challenger og en sort Ford Edge eller sort Acura MDX – der blev spottet nær familiens hjem omkring det tidspunkt natten til mandag 15. oktober, hvor drabene fandt sted.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jayme bliver beskrevet som en stille, men smilende pige. Politiet håbet at finde hende i live. Foto: Privat

Det er stadig politiets opfattelse og håb, at hun stadig er i live.

Politiet har fundet beviser både i familiens hjem samt i alarmopkaldet, der blev foretaget natten til mandag, der bekræfter, at den 13-årige pige var hjemme den pågældende nat.

Hvor hun er nu, ved ingen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Familiemedlemmer stod frem i denne uge og bønfaldt Jayme om at komme hjem i god behold. Foto: MEGA

Man har ledt både med droner og infrarødt udstyr i og omkring familiens hjem, men heller ikke dette har givet politiet brugbare spor.

På et pressemøde i slutningen af oktober udtalte politichef Chris Fitzgerald, at man har et ”100 procent håb om”, at Jayme er i live.

- Vi ønsker at bringe Jayme hjem og putte hendes smil tilbage til hendes familie, udtalte politichefen onsdag.

Man ved endnu ikke, om gerningsmændene har planlagt forbrydelsen, eller om familien var et tilfældigt offer.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jayme er forsvundet. Hendes 46-årige mor Denise er dræbt. Foto: Privat

Politiet har heller ikke fundet den pistol, der blev brugt til at skyde og dræbe Jayme Closs’ forældre, Denise, 46, og James Closs, 56.

Politiet kom på sporet af den tragiske sag natten til mandag den 15. oktober, da der indløb et mystisk alarmopkald.

Ingen i røret sagde noget, kun en svag stemme kunne høres i baggrunden.

Politiet blev så mistænksomme over alarmopkaldet, at man sendte flere patruljer til huset.

Indenfor fandt betjentene ligene af Jaymes forældre, Denise og James Closs.

Men der var ingen spor efter pigen, der af familiemedlemmer betegnes som ”glad, smilende og en ivrig danser”.

Artiklen fortsætter under billedet...

Politiet ved med sikkerhed, at Jayme var hjemme, da begge hendes forældre blev skudt og dræbt. Men de ved ikke, hvor hun er nu. Foto: Privat

Tidligere har der floreret historier om, at Jayme var blevet set i Miami. Men det blev afkræftet af politichefen på pressemødet, der blev afholdt i slutningen af oktober.

Politichefen fastslog også, at man ikke betragter Jayme som en mulig gerningsmand, og man mener heller ikke, at hun kan være løbet hjemmefra i tiden kort forinden drabene.

Politiet ønsker dog ikke at røbe flere detaljer i sagen af hensyn til den videre efterforskning.

Artiklen fortsætter under billedet...

Den såkaldte Amber Alert, der er oprettet for at finde Jayme. Foto: Privat

Politiet får hjælp fra FBI og National Center for Missing Exploited Children.

Kort efter sagen blev kendt, oprettede man en såkaldt Amber Alert, der er et overvågnings- og eftersøgningssystem, der oftest bruges i kidnapningssager.

Ved en Amber Alert vil medier så som radio- og TV-stationer afbryde deres udsendelse for at bringe en meddelelse om, at en person frygtes kidnappet.

Amber er en forkortelse for ”America's Missing: Broadcast Emergency Response”, men er oprindeligt opkaldt efter Amber Hagerman, en 9-årig pige, der blev bortført og myrdet i Arlington, Texas, tilbage i 1996.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close