Kendte22. maj 2023

Medie: Omstridt godsejerpar skylder millioner for groft momssvig

Gorm og Ann Vibeke Lokdam blev sidste år kendt skyldige i landsretten - staten har fortsat ikke set en krone af bøden på 6,9 millioner kroner
Gorm Lokdam driver en række af godshoteller rundt om i Danmark sammen med sin kone Ann. Og parret er årene igennem blev fulgt af række af alvorlige anklager om at bøje eller direkte bryde loven i jagten på rå profit.
Gorm Lokdam driver en række af godshoteller rundt om i Danmark sammen med sin kone Ann. Og parret er årene igennem blev fulgt af række af alvorlige anklager om at bøje eller direkte bryde loven i jagten på rå profit.
 Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

LÆS OGSÅ: Omstridt godsejer dømt helt ude for snyd

Fogeden bliver måske snart et gods eller flere rigere.

For ifølge Nordjyske Stiftstidende har det omstridte godsejerpar, Gorm og Ann Vibeke Lokdam, fortsat ikke betalt en krone af den samlede bøde på 6,9 millioner kroner, som de sidste år fik for groft momssvig.

Ifølge landsrettens dom narrede parret sig til store summer ved at sende en samlet regning med moms til kunderne, der besøger deres luksushoteller på flere godser.

Sådan lød dommen

Gorm Lokdam er kendt skyldig i momssvig for et beløb på ikke under seks millioner kroner.

Retten har dog ikke fundet det bevist, at Ann Vibeke Lokdam havde forsæt til at snyde med momsen - altså at have haft hensigt til at svindle. Derfor er hun kun dømt for grov uagtsomhed i forhold til momsangivelser.

Dommene lyder på to års betinget fængsel til Gorm Lokdam og en tillægsbøde på seks millioner kroner. Straffen omfatter også en tidligere betinget fængselsstraf på fire måneder.

Ann Vibeke Lokdam slipper alene med en bøde på 900.000 kroner.

Kilde: Landsretten

Problemet er bare, at over for staten blev hotelregningen delt op i to.

En del af pengene stod nu pludselig som momsfri, fordi den ene af regningerne lød på lokaleleje. Og det er en momsfri ydelse.

Overskuddet fra momsen, som kunderne allerede havde betalt, beholdt parret. Og det kostede dem altså den store bøde og i Gorms tilfælde en betinget fængselsstraf.

Også pengene til sagsomkosninger har parret ifølge mediet fortsat ikke betalt.

Konsekvensen er, at fogeden allerede 14 dage efter dommen sidste efterår kunne rykke ud og beslaglægge værdier. For eksempel godserne.

Det er bare ikke sket.

Forklaringen på den manglende betaling er angiveligt, at parret er uenig i afregningen til advokaterne. Og at de vil have deres sag i Højesteret. Det ændrer dog ikke på bødekravet, som anke eller ej for længst skulle være betalt.

Ifølge Nordjyske har Lokdam ikke ønsket at kommentere sagen.

Sponsoreret indhold