Kendte19. oktober 2022

Historisk afgørelse: Omstridt godsejer dømt helt ude for snyd

Har fået et forbud mod at hyre elever, som skal være tjenere, kokke og receptionister - det er første gang i 14 år, at det sker
Gorm Lokdam driver en række af godshoteller rundt om i Danmark sammen med sin kone Ann. Og parret er årene igennem blev fulgt af række af alvorlige anklager om at bøje eller direkte bryde loven i jagten på rå profit.
Gorm Lokdam driver en række af godshoteller rundt om i Danmark sammen med sin kone Ann. Og parret er årene igennem blev fulgt af række af alvorlige anklager om at bøje eller direkte bryde loven i jagten på rå profit.
 Foto: Kjær Ole/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Blev dømt for GROV momssvindel

Det er en saga blot at blive trynet som elev på Hvedholm Slot, Sophiendal Gods, Store Restrup Herregård eller et af de andre slotshoteller, som den omstridte Gorm Lokdam ejer.

I en yderst sjælden afgørelse har Ankenævnet vedrørende Oplæringsvirksomheder afvist, at han kan blive godkendt som lærested for kokke-, tjener- og receptionistelever, skriver Fagbladet 3F.

Det er første gang i 14 år, at en arbejdsgiver får frataget sin mulighed for at få elever i denne branche, selvom der er rejst masser af sager, hvor de føler sig snydt.

Som begrundelse for den historiske afgørelse peger Ankenævnet på, at mere end halvdelen af tidligere elever har oplevet at stå alene uden en oplæringsansvarlig.

Med andre ord: De går arbejde i receptionen, køkkenet eller restauranten uden at få hjælp til at håndtere deres arbejdsopgaver.

Her rammer det

St. Restrup Herregård

Vraa Slotshotel

Kokkedal Slotshotel

Sophiendal Slotshotel

Sauntehus Slotshotel

Hvedholm Slotshotel

Roegegaard

Gorm Lokdam har i længere årrække været centrum for en række skandaler. I ansættelseskontrakter står der, at de ansatte bliver overvåget.

Han har ligeledes fået bøder for dårlig hygiejne, betinget fængsel for ulovlig kopiimport af knive fra Kina, snuppet de ansattes drikkepenge - og for nylig fik han endnu en betinget fængselsstraf på to år for momssvig.

Gorm Lokdam er ikke vendt tilbage på Fagbladet 3F’s henvendelser. Men til Ankenævnet har han sagt, at han mener oplysningerne i sagen indeholder ”falske påstande”.

Han afviser, at der skulle være tale om dårligt psykisk arbejdsmiljø og afbrudte uddannelsesaftaler - og mener i det hele taget, at medlemmerne af Ankenævnet ”ikke er uvildige”.

Afgørelsen er en stadfæstelse af en beslutning fra De faglige udvalg for receptionist- og gastronomuddannelsen. Den kan ikke ankes.

Sponsoreret indhold