Mattias Hundebøll hylder Jørgen Leth med graffiti i Frankrig

Jørgen Leth

Jørgen Leth

Foto: Dan Mariegaard

Gennem flere år har Jørgen Leth ageret soundtrack til den danske sommer, når han har kommenteret cykelløbet Tour de France.

I år har TV2 dog valgt at undlade den 82-årige verdensmand, som altså ikke får lov til at forkæle danskerne med interessante annekdoter på "Hele Danmarks hjemmebane".

Leth har dog ikke givet helt slip på verdens største cykelløb. Han udgiver nemlig en ny podcast hver dag under Tour de France, hvor han af og til har forskellige kendte danskere med bag mikrofonen.

Blandt andet har Peter Falktoft gæstet Jørgen i Frankrig, ligesom den tidligere udenrigsminister Anders Samuelsen også har lagt vejen forbi.

Artiklen fortsætter under billedet...

Interessen for den mangeårige kommentator er stadig stor, og nu bliver han hyldet af en af sine TV-kollegaer.

Mattias Hundebøll er nemlig gået i Jørgen Leths fodspor og er draget afsted på en rejse til Frankrig, hvor han skal opleve "Touren" live. Og undervejs har han haft gang i malerpenslen.

Den tidligere vært på "Dagens mand" har nemlig kreeret et stykke vejgraffiti, som er meget populært i Tour de France. Der er tale om en hyldest til en af de største.

Artiklen fortsætter under billedet...

- Jørgen er lyden af sommer. Jørgen er en søgende, nysgerrig og konsekvent kunstner. Og Jørgen havde fandme fortjent en mere respektfuld afsked med vores tv-skærme, skriver Hundebøll på sin Instagram-profil.

Begejstringen vil ingen ende tage for Mattias, som i den grad får hyldet sin store helt både med ord og vejkunst.

- Jeg håber inderligt at min vejgraffiti de kommende dage den finder vej til tv-skærmene, så Jørgen er lidt med! Og så håber jeg at Jørgen vil hænge lidt ud på torsdag!, runder han sit opslag af.

Også Jørgen Leth selv har opdaget vejgraffitien og kommenteret på det på Instagram.

- En ung fan har sendt mig et postkort. Det blev jeg meget rørt over. Tak, Mattias Hundebøll, skriver cykellegenden.

Mattias Hundebølls vilde kærlighedsmanifestation:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close