Kendte6. november 2022

Matthew Perry med endnu en vild afsløring: Smadrede sit hoved til blods under afvænning

Det har på ingen måde været nemt for Hollywoodstjernen at overkomme sit årelange misbrug af alkohol og piller
Matthew Perry
Hollywoodstjernen Matthew Perry deler flere hjerteskærende historier fra sit årelange misbrug – og hans måde at komme ud af det på.
 Foto: Neil Hall/Reuters/Ritzau Scanpix

Den 53-årige skuespiller Matthew Perry har brugt mere end 68 millioner danske kroner på at komme ret køl, efter sit årelange misbrug af alkohol og stoffer.

Men alle hans ture ind og ud af forskellige afvænningsklinikker har bestemt ikke været nemt.

I hans bog “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” skriver han blandt andet om særligt ét besøg på en afvænningsklinik i New York, der fandt sted, efter han havde brugt de seneste fem måneder indlagt på hospitalet som følge af hans mavetarmperforation.

Under sin tid på afvænningsklinikken bar han en tyktarmsstomi, og manglede desuden to af sine fortænder, efter de faldt ud, da han tog en bid af en toast med peanutbutter på.

Perry skriver videre, at han var blevet tvunget til at stoppe med ryge forud for sin anden maveoperation, samtidig med at han jo skulle detoxe efter sit massive stofmisbrug.

Men det var svært for stjernen at kapere alting på én gang.

I bogen beskriver han, hvordan han altid havde det sværest på den fjerde dag, når han lod sig indlægge på en afvænningsklinik, mens han desuden mindes at føle, at klinikkerne var en form for “fængsel”.

I dag husker han, hvordan han en af dagene på klinikken besluttede at tage trapperne i stedet for elevatoren, og mens han stod der, spillede hans liv sig ud foran øjnene på ham.

– Jeg vil aldrig kunne forklare fuldstændigt, hvad der skete, men lige pludselig stod jeg der og smadrede mit hoved ind i væggen, så hårdt som jeg overhovedet kunne, skriver han.

Matthew Perry
Skuespiller Matthew Perry har på ingen måde haft nemt ved at komme ud af sit årelange misbrug.
 Foto: Evan Agostini/Invision/AP

– Der var blod over det hele, mindes han og beskriver, hvordan han kort efter blev stoppet af en person på stedet, som spurgte, hvorfor han gjorde det.

– Jeg kan huske, at jeg kiggede på hende, mens jeg nok lignede Rocky Balboa fra hver af de sidste scener, og jeg sagde: “Fordi jeg ikke kunne finde på noget andet at gøre”.

Udover sin pludselige lyst til at slå sit hoved ind i en cementvæg, kunne skuespilleren desuden fortælle, hvordan han kun for få år siden oplevede efterdønningerne af sit svære misbrug.

Her blev han nemlig pludseligt ramt af hjertestop, efter lægerne gav ham anæstesimedicin i forbindelse med en operation.

Sponsoreret indhold