Kendte2. november 2022

Matthew Perry ramt af hjertestop: Var død i fem minutter

Planen var, at Hollywoodstjernen skulle have medvirket i Netflix-filmen “Don’t Look Up”, men et pludseligt hjertestop tvang ham til at trække sig fra projektet
Matthew Perry
Matthew Perry har de seneste uger været land og rige rundt i forbindelse med udgivelsen af hans bog "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing".
 Foto: RW/MediaPunch/MediaPunch/IPx

Det er bestemt ingen hemmelighed, at den 53-årige “Venner”-stjerne Matthew Perry har kæmpet med misbrug af både alkohol og piller i en stor del af hans liv.

Særligt kæmpede stjernen med sit misbrug i årene, hvor han strålede på skærmen i rollen som den kække og lettere akavede Chandler Bing i tv-serien “Venner”.

Men nu lyder det, at trods hans enormt dyre forsøg på at komme ud af misbruget, så har han mærket efterveerne af hans svære misbrug så sent som i løbet af de seneste år.

I et ærligt interview med Stephen Colbert under et besøg i talkshowet “The Late Show with Stephen Colbert” fortæller han nemlig, hvordan han måtte udgå fra sit hidtil største filmprojekt, da han i stedet måtte få udført livsreddede hjertemassage.

Det skriver Daily Mail.

– De gav mig hjertemassage, og fyren der reddede mit liv, han brækkede otte af mine ribben imens, lyder det indledende fra ham, da Colbert spørger, hvorfor han alligevel ikke medvirkede i Netflix-filmen “Don’t Look Up”.

Matthew Perry
Matthew Perry har kæmpet det meste af sit liv med et svært misbrug af både stoffer og alkohol.
 Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix

Talkshowværten spørger herefter, hvorfor det pludseligt kom så vidt, at der måtte livreddende hjertelungeredning til.

– De var ved at udføre en mindre operation på mig, fordi jeg havde en svær smerte i maven, og de gav mig så Propofol… Og så stoppede mit hjerte med at slå i fem minutter

Perry fortæller videre, hvordan han 10 timer efter operationen vågnede op på et andet hospital, end det hvor han var blevet opereret, hvorefter lægerne kunne fortælle ham, han havde været døden nær.

– Så jeg var nødt til at droppe mit hidtil største filmprojekt. Jeg havde fire scener sammen med Meryl Streep, lyder det ærgerligt fra ham.

Meryl Streep
Matthew Perry havde set frem til at dele skærmtid sammen med den Oscarvindende stjerne Meryl Streep.
 Foto: Netflix

Det var i oktober 2020 Perry selv kunne dele nyheden om, at han ville være at se på skærmen, når filmen skulle have premiere.

– Jeg har lige landet en film med Meryl Streep. Så, hvis du har brug for at fange mig, så er jeg på løbebåndet de næste seks uger. #Don’tlookup, skrev han dengang.

Men det blev altså ikke til seks uger på løbebåndet, men i stedet en alvorlig indlæggelse på hospitalet.

Løj sig til medicin

I sin bog “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” skriver han, hvordan han mindes at have filmet enkelt scene til filmen sammen med skuespiller Jonah Hill, mens han var på 1800 milligram smertestillende medicin.

Jonah Hill, Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence
Udover Jonah Hill og Meryl Streep, så var også både Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence med i filmen.
 Foto: Netflix

I den periode søgte han desuden hjælp på et luksus afvænningssted i Schweiz, hvor han ihærdigt forsøgte at få tillokket sig mere smertestillende medicin end nødvendigt ved at lyve om sine smerter i maven.

Dagen inden sin operation var han oppe hele natten, hvor han igen tog mere af et smertestillende middel, inden han på hospitalet blev givet anæstesimedicinen Propofol forud for sin operation.

Perry nåede altså aldrig at filme en eneste scene med Streep, og den ene scene, der blev filmet, nåede aldrig med i den færdige udgave, der havde premiere på Netflix juleaften sidste år.

Sponsoreret indhold