Matthew McConaughey blev banket som barn

- Jeg fik bank til min bagdel blødte som 10-årig, fordi jeg havde taget en Cracker Jack tattoo (en falsk tatovering fra en morgenmadspakke, red,) på, skriver 50-årige Matthew McConaughey, der den 4. november fylder 51, allerede i indledningen i sin nye bog ”Greenlights”.

Så er linjen ligesom lagt.

Hans mor Mary Kathleen og far James havde et vildt forhold, hvor de sloges så det bragede og forsonedes bagefter. Det var så vildt, at parret blev skilt to gange og gift tre gange – med hinanden.

Familien, der talte to andre ældre brødre, sloges en del, og måden hvorpå man kunne opnå sin fars respekt var at slå igen.

Matthew McConaughey beskriver i bogen flere episoder, hvor næverne talte – f.eks. da han og en ven havde ladet være med at betale for en pizza. Matthew løj om det, da hans far blev ringet op om episoden.

Artiklen fortsætter under billedet

Skuespilleren tager bladet fra munden i sin nye selvbiografi. Foto: MEGA

- Betalte du for den pizza, søn, spurgte faderen og gav Matthew en ekstra chance for at fortælle sandheden.

- Ja, det tror jeg, far. Jeg mener … jeg gik ud til bilen før Bud, og jeg er ret sikker på, at vi skulle betale for den, skriver skuespilleren at han svarede. 

En gang mere spurgte hans far, om han vidste, at de ville stjæle.

- Det eneste, jeg havde behøvet at sige var: “Ja sir, far. Det vidste jeg”, og så ville han bare have skældt mig ud og sagt, at jeg ikke måtte begå kriminalitet, som jeg ikke kunne slippe af sted med – og så have givet mig et par slag bagi med læderbæltet, forklarer skuespilleren.

Men det gjorde han ikke, og i stedet fik han sin fars højre hånd direkte i ansigtet. Og det har Matthew McConaughey det fint med i dag.

- Jeg fortjente det. Jeg bad om det. Jeg ville have det. Jeg havde brug for det. Jeg fik det. Jeg løj for ham, og det knuste hans hjerte, skriver han. 

Faderen stod over ham og råbte og skældte ud.

- Det eneste, han ville have, var jeg skulle kæmpe for mig selv som en mand, indrømme at jeg havde fucket op og se ham i øjnene. Men det gjorde jeg ikke. Jeg lå på gulvet, kom med undskyldninger, og pev når han kiggede på mig – og pispletten i mine bukser spredte sig fra skridtet og ud i buksebenene.

Faderen sagde, at skulle slå igen – ligesom hans ældste storebror havde gjort år forinden og vundet sin fars respekt, men det skete ikke. I stedet kravlede unge Matthew hen i et hjørne, og faderen rystede bare på hovedet.

- Jeg har ofte fortrudt, hvad jeg gjorde – og ikke gjorde – den aften. Jeg havde chancen for mit overgangsritual – fra at være hans søn til at blive en mand i hans øjne. Men i stedet fik jeg sceneskræk, pissede i bukserne og fejlede min test.

Faderen døde i 1992, under sex med Matthews mor, men inden da nåede McConaughey at få sin fars ultimative respekt, da de, da Matthew var 19 – og gammel nok til at drikke, sammen sloges med udsmiderne på en bar.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close