Matthew McConaughey anholdt nøgen

I oktober 1999 gav Matthew McConaughey den gas i sit hjem i en ellers meget stille bydel i Austin i Texas.

Han fejrede i over 24 timer, at fodboldholdet Texas Longhorns havde vundet. Da han endelig kom hjem og  ville geare lidt ned meget sent om søndagen, tog han – stadig meget påvirket - alt tøjet af, åbnede vinduerne og begyndte at spille trommer.

Det tog naboerne - af nok meget gode grunde - ikke så pænt.

- Mens jeg trommede af sted, bragede to Austin-politimænd uanmeldt ind, væltede mig om på gulvet, gav mig håndjern på og holdt mig nede, fortæller han i sin bog ”Greenlights”.

Artiklen fortsætter under billedet

Skuespilleren er netop nu aktuel med sin selvbiografi. Foto: PR

Betjentene anholdt ham for at forstyrre freden, besiddelse af marijuana og at modsætte sig anholdelse. Og Matthew mente, at det kun var naturligt, at han ikke bare tog det pænt, når de brød ind hos ham midt om natten.

Den ene betjent gav ham et tæppe, så han kunne have det om sin nøgne krop, inden han gik ud– men det nægtede skuespilleren.

- Jeg tager ikke det lort på! Min nøgne røv er bevis på, at jeg bare passede mig selv, sagde han til dem.

Han blev ført nøgen ud – og prøvede i sin rus også at flygte fra dem. Den gik ikke, og han blev kørt på stationen – nøgen.

Og han blev ved med at fastholde, at nøgenheden var bevis på hans uskyld.

Artiklen fortsætter under billedet

Skuespilleren havde dog tøj på, da han fik taget sit "mugshot". Foto: Ritzau Scanpix

Men en anden anholdt fik ham alligevel overbevist om, at det nok var en god ide, at få et par bukser på – inden han endte i arresten med andre fanger…

- Vi er alle uskyldige. Men tro mig – du VIL have bukser på, sagde han til den nøgne skuespiller – og fik ham i noget tøj.

Dagen efter endte en dommer med at give ham ret i, at betjentene uretmæssigt var braget ind – og det eneste han fik en påtale for, var at larme og forstyrre freden midt om natten.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close