Kendte 27. marts 2020

Mariah Carey fylder 50: Popdivaen over dem alle

Den barmfagre sangfugl, som fredag kan fejre 50-årsfødselsdag, har tilbragt tre årtier på toppen.
(Foto: MEGA)

Mariah Carey er kendt for sin store stemme, som spænder over fem oktaver.

Stjernen har hittet med numre som "Hero" (1993), "All I Want for Christmas is You" (1994) og "We Belong Together" (2005) og er på listen over de bedst sælgende artister gennem tiden.

Startede tidligt

Hun er født den 27. marts 1970 i Huntington, New York, som datter af luftfartsingeniør Alfred Roy Carey og operasanger og stemmetræner Patricia Carey.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Parret blev skilt, da Mariah var bare tre år gammel.

Allerede som 2-årig viste sangfuglen de første tegn på sit store talent, da hun imiterede sin mors operasang, og som 4-årig begyndte hun at få sangundervisning.

Moderen kæmpede ifølge The Guardian med at få enderne til at mødes, og det var en turbulent tid. Pengene var små, og familien flyttede talrige gange – og Mariah skrev sange fra en tidlig alder for at få tankerne væk.

Kurs mod stjernerne

Efter highschool tog hun som 18-årig med sin veninde, sangeren Brenda K. Starr, til en fest i musikindustrien. Her havde den håbefulde sanger medbragt et demobånd, som blev givet til direktøren for Columbia Records, Tommy Mottola.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Sangeren i selskab med Tommy Mottola, 70, som satte gang i hendes karriere – og i 1993 blev den 20 år ældre pladeboss hendes ægtemand. Men kærligheden varede ikke ved, og i 1997 brød parret med hinanden. (Foto: MEGA)

Efter at have hørt båndet i bilen på vej hjem fra festen underskrev han straks en pladekontrakt med det unge stjernefrø.

Debutalbummet "Mariah Carey", som udkom i 1990 med numre som "Vision of Love",  "Love Takes Time", "Someday" og "I Don’t Wanna Cry", strøg direkte ind på hitlisterne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Den unge stjerne viser sine trofæer frem. (Foto: MEGA)

Priserne væltede ind – bl.a. ved Grammy Awards i 1991.

Champagne med sugerør

I takt med at populariteten steg, gjorde kravene fra stjernen det samme, og hun er kendt som en diva og for sine mange krav, når hun er på turné.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Divaens mange krav betød at hun i 2017 blev fyret fra en film. (Foto: MEGA)

Ifølge magasinet Glamour inkluderer det bl.a. killinger, Cristal-champagne, bøjelige sugerør, to luftrensere samt en assistent, hvis eneste job er at skaffe stjernens tyggegummi af vejen. 

Tjener kassen

Sangeren er god for intet mindre end 320 millioner dollars svarende til over 2,1 milliarder kroner. Og monsterhittet "All I Want for Christimas is You" er gaven, der bliver ved med at give. Sangen har ifølge Forbes indtjent mere end 60 millioner dollars i royalties svarende til over 400 milioner kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

"All I Want for Christmas is You"-sangeren møder julemanden. Har hun mon fået hvad hun ønskede sig? (Foto: MEGA)

Mor til to

Stjernen er mor til de 8-årige tvillinger Monroe og Moroccan, som hun har med sin eks, skuespiller og komiker Nick Cannon, 39.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Mor og datter matcher. (Foto: MEGA)

Carey og Cannon blev gift på Bahamas i 2008, men i 2014 gik parret fra hinanden. De blev dog først skilt i 2016.

Dater danser

I dag danner Mariah Carey par med on/off-kæresten Bryan Tanaka, 36, som var hendes danser. Første gang, han var med hende på turné som danser, var ifølge The Sun i 2006 – men det var først efter Careys brud med sin forlovede, businessmanden James Packer, i 2016, at stjernen fandt sammen med Tanaka. Bryan er siden blevet forfremmet til hendes kreative direktør.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Danseren og sangeren hånd i hånd. (Foto: MEGA)

Aldersmysterium

En ægte diva fortæller ikke sin alder.

Sådan kunne man fristes til at tro, at Mariah Carey har det – for selv om hun siden 90'erne har været en af verdens største sangstjerner, er der stadig den dag i dag tvivl om hendes rigtige alder.

Det er sikkert, at hun har fødselsdag den 27. marts. Men om hun er fra 1969 eller 1970, er aldrig blevet bekræftet. Men hun holdt ikke stor fest sidste år, så mon ikke det er i år ...

Sponsoreret indhold