Kendte27. juni 2023

Margot Robbie tiggede ”Barbie”-instruktør om at bruge Aquas kæmpehit

Noget kunne tyde på, at vi danskere skylder den australske filmskønhed en stor tak
Actor Margot Robbie is photographed during a photocall for the upcoming Warner Bros. film "Barbie" in Los Angeles, California, U.S., June 25, 2023. REUTERS/Mike Blake
Skuespillerinden, der har taget rollen på sig som den ikoniske plasticdukke, var fast besluttet på at få Aqua-hittet med i filmen
 Foto: Ritzau Scanpix

Det står skrevet i sol, måne og stjerner, at sommerens helt store biografbasker bliver den ekstremt imødesete ”Barbie” med ingen ringere end Margot Robbie og Ryan Gosling i hovedrollerne som plasticdukkerne Barbie og Ken.

Og det er helt sikkert ikke nogen dårlig business for den dansk/norske popgruppe Aqua, der som bekendt allerede farvede hele verden bubblegum pink i 1997. For hittet ”Barbie Girl” er at finde på filmens soundtrack – naturligvis, har vi lyst til at sige.

Og her viser det sig simpelthen, at den 32-årige filmstjerne Margot Robbie er rørende enig i, at der hører det sig absolut hjemme.

Flettet ind på en cool måde

I hvert fald fremgår det nu af et interview i filmmagasinet Rolling Stone, at det var hende, der var fast besluttet på at få trumfet beslutningen om at medtage ”Barbie Girl” i filmen igennem. Hvilket betød, at hun tiggede filmens instruktør Greta Gerwig om at få den flettet ind et sted.

– Jeg sagde: ”Greta, hvordan kan vi få indopereret den sang? Vi kan jo ikke lave en Barbie-film uden at sende en hilsen til Aquas ”Barbie Girl”. Den skal være med, fortæller Robbie om soundtracket tilblivelse.

– Og så svarede hun (Greta Gerwig red.): ”Bare rolig, vi skal nok finde på en cool måde at inkorporere den.”

Director Greta Gerwig laughs as she poses with actors Ryan Gosling and Margot Robbie while being photographed during a photocall for the upcoming Warner Bros. film "Barbie" in Los Angeles, California, U.S., June 25, 2023. REUTERS/Mike Blake
Instruktør Greta Gerwig med sine to hovedrolleindehavere. Kvinden bag film som "Little Women", "Lady Bird" og "Francis Ha" har virkelig fået filmfans til at glæde sig til sommer.
 Foto: Ritzau Scanpix

Selvom Margot Robbies ihærdighed bar frugt, så var det måske ikke nødvendigt at presse helt så meget på.

Instruktør Greta Gerwig fortæller nemlig, at hun hele vejen igennem arbejdet på ”Barbie” havde en klar plan om at bruge det danske kæmpehit, som i slutningen af 90’erne blev så stor en verdenssucces, at det havde indflydelse på dansk BNP.

Også producer Mark Ronson, der har arbejdet på den nye single ”Barbie World” – altså det gamle danske hit i nye klæder - sammen med de to kvindelige rapstjerner Ice Spice og Nicki Minaj, fortæller, at den lå lige for.

– Jeg føler, at folk har forsøgt at bede Nicki Minaj om at spytte rim over en version af ”Barbie Girl” de sidste 15 år efterhånden, siger han til Rolling Stones.

Det lå måske også særligt i kortene, da den 40-årige Minaj i flere sammenhænge har haft et særligt bånd til den berømte Mattel-dukke. For eksempel kalder gruppen af fans af den amerikanske rapper sig rammende for "Barbz".

Hendes strofer på soundtracket lægger sig perfekt over Nystrøms pigede stemme med eksempelvis linjerne:

"I'm a Barbie girl (Girl), Pink Barbie Dreamhouse
The way Ken be killin' shit got me yellin' out like the Scream house (Woo)"

Aqua (mit Sängerin Lene Grawford Nystrøm Rasted) on 15.10.1997 in Rotterdam. | usage worldwide Photo by: Fryderyk Gabowicz/picture-alliance/dpa/AP Images
Aqua - med danske René Dif og norske Lene Nystrøm i front - var på toppen af verden i 1997, da "Barbie Girl" pumpede ud over højtalere overalt på kloden.
 Foto: Fryderyk Gabowicz/picture-allian

Veninderne vil flippe ud

Filmen ”Barbies” hovedperson reagerede da også med stor begejstring, da hun hørte fra Gerwig, at hun havde fået de to oplagte kvindelige artister med på remixet af det danske hit.

– Hun var sådan: ”Gæt hvem jeg har fået med på remixet af Aquas ”Barbie Girl”? Nicki Minaj og Ice Spice.” Og jeg var sådan: ”Sammen? Tager du pis? Jeg vidste bare med det samme, at mine veninder ville flippe fuldstændigt ud, genkalder Margot Robbie.

Op til afsløringen af det officielle soundtrack til "Barbie" har der været tvivl om Aqua-hittets rolle derpå.

For egentlig lød det oprindeligt fra Aquas frontkvinde Lene Nystrøm, at det ville være "ost med ost på" og "for påfaldende" at bruge sangen på filmens lydside.

– Jeg forstår totalt godt, hvorfor de ikke har brugt den, men det kommer til at skabe en masse opmærksomhed om os alligevel, sagde hun til Variety i september.

I maj lå det så alligevel fast: "Barbie Girl" ville være at finde på soundtracket til den amerikanske film.

Det fulde soundtrack til den længeventede film - som også tæller sange fra Dua Lipa, Pink Pantheress og Karol G - bliver offentliggjort fredag den 21. juli. Filmen lander i de danske biografer dagen inden.

Sponsoreret indhold