Kendte22. april 2023 (opd. 22. april 2023)

Mai Manniche lukker sin butik i Aarhus: - Har været nogle skønne år

Lejemålet for Jewlscphi Aarhus er efter mere end syv år sagt op - men det er ikke slut med at handle i byen, lover smykkedesigneren
Det er altså svært at tage det gode humør fra Mai Manniche, selvom der for tiden sker mange forandringer i hendes liv.
Det er altså svært at tage det gode humør fra Mai Manniche, selvom der for tiden sker mange forandringer i hendes liv.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Smutter fra Mai Manniches virksomhed Jewlscph

Lørdag eftermiddag holdt Mai Manniche et kombineret lynudsalg og forsinket fødselsdag i sin butik Jewlscph på Klostergade 3 i Aarhus.

Og der bliver da også snart brug for at rydde adressen for smykker og inventar.

Mai Manniche overtog stedet 3. november 2015, men lejemålet på den centrale gade i Aarhus er nu blevet opsagt.

- Det har været nogle skønne år i Århus, men detail har ændret sig meget de sidste år og vores salg er primært på sociale medier, Facebook lives og webshop, hvor vi har opbygget et stærkt community. Så der er fokus, forklarer Mai Manniche til SE og HØR.

Jewlscph har i de over 12 år, firmaet har eksisteret, ikke formået at skabe et overskud.

Met det er ifølge Mai Manniche ikke forklaringen på lukningen.

- En væsentlig del af at drive forretning er, at man tilpasser sig en ny virkelighed - og jeg glæder mig til at have endnu mere fokus på de sociale platforme og udvikle det meget store community, vi har opbygget der.

Vibeke og Mai Manniche har fortsat et meget tæt samarbejde, selvom moderen og hendes mand, Mais far Peter Riis Hansen, formelt er færdige i datterens smykkeeventyr.
Vibeke og Mai Manniche har fortsat et meget tæt samarbejde, selvom moderen og hendes mand, Mais far Peter Riis Hansen, formelt er færdige i datterens smykkeeventyr.
 Foto: Dan Mariegaard

Og det er bestemt ikke slut med Aarhus, selvom forretningen fysisk lukker:

- Til gengæld for butik vil vi holde popup events i Aarhus og andre byer i Danmark.

- Det giver bedre mulighed for at møde og servicere vores loyale kunder til events - og jeg vil også selv være der, lyder det fra smykkedesigneren.

Mor og far i stor bolighandel

Nedlæggelsen af butikken i Aarhus er øvrigt ikke den eneste ændring i det jyske, som den driftige Manniche-familie gennemfører.

Mais mor og far har nemlig for kort tid siden lavet en stor bolighandel i Aarhus, fremgår det af friske data fra Tinglysningen.

Således har forældreparret Vibeke Manniche og Peter Riis Hansen smidt seks millioner kroner for en luksuslejlighed i det eftertragtede byggeri "Lighthouse" på havnen.

Pengene skulle dog ikke "rejse langt". Lejligheden har siden 2014 været 100 procent ejet af Vibeke Manniche via hendes firma, Liva Group ApS. Lejligheden har også været flittigt brugt af Mai Manniche.

Firmaet betalte dengang 4,4 millioner kroner for herlighederne.

Ifølge annoncen for lejemålet skal Jewlscph være ude af det 45 kvadratmeter store butikslokale senest 1. september i år. Og måske kan en ny smykkebutik som lejer så flytte ind, lyder forslaget i annoncen.

Det kræver så lidt over 11.000 kroner hver måned - eller i alt 133.020 kroner om året - at overtage lokalerne.

Sponsoreret indhold