Kendte25. december 2020

Macaulay Culkin: Helt alene

Nu 40-årige Macaulay Culkin, der var stjernen i “Alene hjemme”, blev flasket op med svigt og savn og endte i et misbrug
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/culkin.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Han blev kendt og elsket som den trodsige, snu og nuttede Kevin, der ved et uheld blev efterladt af sin egen familie i 1990-hittet “Alene hjemme”.

I det virkelige liv har skuespilleren Macaulay Culkin, der var Kevin, også været både alene og efterladt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/culkin_1.jpg
 (Foto: MEGA)

Uskyldig, nuttet og ganske snu. Sådan husker de fleste Macaulay Culkin i rollen som Kevin. (Foto: MEGA)

Han blev flasket op med lige dele svigt, savn og vold. Og da han endelig blev voksen, var et misbrug af ulovlige stoffer tæt på at gøre en ende på det hele.

Succesen ville ellers ingen ende tage, efter “Alene hjemme” havde ramt biograferne verden over i 1990. Macaulay Culkin blev hurtigt en af de mest succesfulde børneskuespillere nogen sinde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/culkin_3.jpg
 (Foto: MEGA)

Lille Kevin sammen med sine evige plageånder, Harry (Joe Pesci) og Marv (Daniel Stern), i “Alene hjemme”. (Foto: MEGA)

Den første film betød, at den blot 10 år gamle knægt kunne smide 100.000 dollars i sparegrisen. For efterfølgeren, der kom to år senere, fik han imponerende 4,5 millioner dollars.

Fysisk og psykisk vold

Mange af pengene brugte hans far, Kit, dog på at forsøde sit eget liv.

Kærlighed var der ingen steder at spore i Culkin-hjemmet i New York, der foruden Macaulay talte seks andre børn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/culkin_5.jpg
 (Foto: MEGA)

En af Macaulay Culkins mest kendte grimasser. Her fra “Alene hjemme 2: Glemt i New York” fra 1992. (Foto: MEGA)

Barnestjernen har selv kaldt sin barndom for turbulent, og han kalder sin far for en jaloux mand, der gerne uddelte både fysiske og psykiske øretæver.

– Alt, hvad han forsøgte at opnå i livet, havde jeg allerede opnået, da jeg var 10 år, har Macaulay senere fortalt om sin far.

Hans forældre blev skilt i 1994. Selv kalder Macaulay skilsmissen “det bedste, der nogen sinde er sket”, men den betød også, at den unge skuespiller endte i en bitter juridisk strid med sin mor, Patricia, og faderen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/culkin_6.jpg
 (Foto: MEGA)

– Folk tror, jeg er sindssyg, skør eller skadet. Underlig. Ødelagt. De seneste år har jeg holdt mig væk. Så på en måde forstår jeg det. Men hey … stop med at være så overrasket over, at jeg er relativt normal, fortalte den i dag 40-årige skuespiller i februar i et interview med Esquire. (Foto: MEGA)

Macaulay krævede at blive gjort juridisk myndig, så han selv fik den fulde myndighed over sin svimlende formue.

– Jeg ønskede at tage en pause fra det hele. Jeg havde lyst til at sige til dem, at jeg håbede, at de havde tjent penge nok, for der kom ikke flere fra mig, har han senere fortalt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/culkin_4.jpg
 (Foto: MEGA)

Macaulay Culkin bad i december 2018 sine fans om at vælge et nyt mellemnavn til ham. Mere end 100.000 kom deres bud, og selveste juleaften løftede skuespilleren sløret for sit nye navn: I dag hedder han helt formelt Macaulay Macaulay Culkin Culkin.(Foto: MEGA)

Macaulay vandt retssagen mod sine forældre og blev gjort myndig i en alder af blot 15 år.

Her stoppede udfordringerne dog langtfra.

Var han på heroin?

I 2004 dukkede der billeder op af en meget tynd Macaulay.

Flere spekulerede i, om barnestjernen havde et stofmisbrug. Og da politiet i Oklahoma 17. september samme år anholdt Macaulay for besiddelse af stoffer (både hash og receptpligtig medicin mod angst og stress, red.), var det ikke længere bare en formodning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/culkin_2.jpg
 (Foto: MEGA)

I 2011 virkede skuespilleren bleg og tynd. Mange frygtede, han var endt i et stofmisbrug. (Foto: MEGA)

Senere skrev flere medier, at skuespilleren havde et alvorligt heroinmisbrug, og at lægerne havde givet ham sølle seks måneder at leve i. Så galt gik det heldigvis ikke.

Langsomt begyndte han at få sit liv på rette køl. Han forsøgte igen at gøre karriere i film og serier, men fik ikke – og får måske aldrig – samme succes som med “Alene hjemme”-filmene.

I 2006 udgav han sin selvbiografi “Junior”, der handler om drengen, der aldrig fik lov til at være dreng. I bogen fortæller Macaulay om en episode fra sin barndom, som stadig påvirker ham den dag i dag:

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/culkin_7.jpg
 (Foto: MEGA)

Privat danner Macaulay Culkin, 40, par med den 32-årige skuespiller Brenda Song. (Foto: MEGA)

– Da jeg var lille, omkring tre eller fire år, skældte mine forældre mig ud for noget, jeg sikkert fortjente at blive straffet for. Jeg kan huske, jeg kravlede ind under min dyne og tænkte, at jeg aldrig mere ville komme ud igen. I de øjeblikke der fulgte, passerede min fremtid revy for mit unge indre blik. Jeg så mig selv spise og sove under dynen. Jeg så mig selv blive gammel med langt skæg.

– Jeg kan ikke huske, hvor længe jeg blev under dynen, men jeg husker, at jeg blev lokket ud af tilbuddet om aftensmad. Siden har jeg ofte tænkt på, om jeg ikke skulle være blevet der under dynen.

null

Sponsoreret indhold