Løkkes svære tid: Jeg havde ondt af mig selv

– Det var godt at komme på så lang afstand af det hele, fortæller Lars Løkke Rasmussen, der sammen med konen \

– Det var godt at komme på så lang afstand af det hele, fortæller Lars Løkke Rasmussen, der sammen med konen "flygtede" til Spanien for at komme væk fra formandskaos.

(Foto: Birger Storm)

Lars Løkke Rasmussen, 55, har fundet sig selv, efter at han nærmest flygtede ud af København og fra lejligheden i Nyhavn, da han for tre måneder siden trak sig som formand for Venstre og ikke længere var statsminister.

– Jeg havde ondt af mig selv, og derfor skulle jeg væk fra de kendte omgivelser for at passe på mig selv, fortæller Løkke.

Han og fru Solrun, 51, pakkede derfor hundene ind i bil og satte kurs mod Malaga i Sydspanien, hvor de opholdt sig i fem uger.

– Der er godt nok langt derned, længere, end jeg havde forestillet mig, men det var godt at komme på så lang afstand af det hele, erkender han.

Svær tale

Det var i Malaga, han skrev sin meget roste afskedstale til Venstre, som han havde været partiformand for i 10 år.

– Talen var svær at skrive. Men jeg fik god hjælp fra den gamle countrymusiker Kris Kristofferson, der er et relativt nyt bekendtskab for mig.

Han hjalp mig gennem nætterne i Malaga. Når jeg var ved at gå i stå med talen, satte jeg ”Help Me Make It Through The Night” på, og så kunne jeg lidt igen. Jeg fik talen skrevet, og jeg fik ros for den. Men den var svær at holde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I efteråret var Solrun og Lars som sædvanlig på Færøerne for at slagte fire lam og et får af familiens egne, så der er lammerullepølse til hele julen. – Solrun har syntes, jeg skulle stoppe i flere år. Så hun er tilfreds.

I efteråret var Solrun og Lars som sædvanlig på Færøerne for at slagte fire lam og et får af familiens egne, så der er lammerullepølse til hele julen. – Solrun har syntes, jeg skulle stoppe i flere år. Så hun er tilfreds. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Afklaring

Solrun, der også er en fri fugl og ikke længere arbejder som lærer, var klar over, at hendes mand var hårdt ramt, og at der var noget, der skulle repareres.

– Det var store ting, der var sket, så vi skulle væk fra København og lejligheden i Nyhavn og den hverdag, vi havde der.

Og så skulle vi jo tale om, hvad skal vi så, og nu bagefter kan jeg sige, det er så fedt at have sit liv afklaret, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det er tilfældigt, at det lige blev nu, vi satte huset i Græsted til salg. Vi har ikke haft tid før, og vi kommer aldrig til at flytte tilbage. (Foto: Claus Poulsen)

Nye projekter

Tre måneder efter skæbnemødet i Venstre har den tidligere statsminister så småt lagt en plan for, hvad han skal bruge sin tid på fremover.

– Jeg er kun 55 år og ikke nedslidt. Jeg har masser af kræfter, så jeg vil selvfølgelig passe mit arbejde i Folketinget, der er trods alt nogle mennesker, der har stemt på mig. Men derudover vil jeg skrue op for mit engagement med utilpassede drenge i Løkkefonden, og jeg overvejer at lave et drengeakademi på Grønland, hvor mange børn har meget dårlige livsvilkår, lyder det fra Lars Løkke, som fortsætter:

– Men jeg har ikke lagt færdige planer. For eksempel har jeg lyst til at engagere mig i at hjælpe mennesker, der lever helt på bunden. Vores samfund kræver, at man selv kan navigere, og det er der mange af vores skæve eksistenser, der ikke kan.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– For tiden er jeg ude at møde danskerne. Sammen med Kirsten Jacobsen rejser jeg rundt og samtaler om vores bog ”Befrielsens Øjeblik,” der trækker fulde huse. (Foto: Birger Storm)

Frihed og fremtid

– Lige nu er jeg en slags frit menneske. For eksempel har jeg altid været syg den første uge i sommerferien, når jeg efter et travlt år endelig kunne slappe af. Men det har jeg ikke været denne gang. Måske fordi jeg selv besluttede at gå, forklarer den nu tidligere Venstre-formand.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Familien holder jul i Nyhavn. De bliver Lars Løkke og Solrun, yngstesønnen Simun og datteren Lisa, der er fars øjesten. Bergur, den ældste søn, holder jul i USA hos sin amerikanske kæreste.

Familien holder jul i Nyhavn. De bliver Lars Løkke og Solrun, yngstesønnen Simun og datteren Lisa, der er fars øjesten. Bergur, den ældste søn, holder jul i USA hos sin amerikanske kæreste. (Foto: Birger Storm)

– Jeg har altid set fremad, og det er måske min svaghed. Måske har jeg været for dårlig til at få klinket skårene og blot tænkt ”videre.”

– Min mor lærte mig mange kloge ting, blandt andet at man ikke kan være venner med alle, og det har jeg taget med mig. Jeg bærer heller ikke nag. Så nu er det videre, siger Løkke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Som sædvanlig har Løkke allerede været i gang med at lave julemad. – Jeg finder det afstressende at lave julemaden selv. Især lammerullepølsen fra vores egne lam på Færøerne holder jeg meget af både at lave og at spise.

Som sædvanlig har Løkke allerede været i gang med at lave julemad. – Jeg finder det afstressende at lave julemaden selv. Især lammerullepølsen fra vores egne lam på Færøerne holder jeg meget af både at lave og at spise. (Foto: Instagram (Lars Løkke Rasmussen))

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close