Kendte17. august 2020

Lise Nørgaard ærgrer sig: Alle vil savne Bent

Forfatteren havde planer om en ny “Matador”-musical sammen med musikeren.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fremtidsplanerne måtte skrinlægges, da Lise Nørgaard, 103, hørte om sin gode vens død.

– Jeg havde da glædet mig til snart at møde ham igen. Vi havde planer om at lave en ny “Matador” SHAPE \* MERGEFORMAT

musical, som Bent skulle lave ny musik til. Men det bliver så ikke til noget, siger Lise Nørgaard til Billed-Bladet og fortæller, at hun blev meget ked af det, da hun hørte om komponistens død.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bent_1_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Bents død lægger låg på planerne om en ny "Matador" musical. (Foto: Thomas Laursen)

– Det er det rene øv, at han ikke er mere. Jeg vil savne, at han ikke længere er i mit liv.

Det vil alle, der var i berøring med Bent, fra kongehuset til dem, han spillede for rundtom i landet. Han har betydet så meget for mange, siger “Matador”s bagkvinde, som nåede at kende Bent Fabricius-Bjerre i mere end en menneskealder.

Gav mig min kendingsmelodi

Musikken til filmen “Jeg er sgu min egen” fra 1967 er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre, som skabte Daimis helt store hit “Jeg sætter min hat, som jeg vil”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bent_3_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Takket være Bent har Daimi sin kendingsmelodi. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg fik foræret min kendingsmelodi af Bent. Den sang ligger mit hjerte meget nært, og jeg synger den stadigvæk til koncerter.

Den sang har også betydet, at jeg har kunnet gå med hat, og aldrig har behøvet at bekymre mig om min frisure, fortæller Daimi med et smil til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bent_2_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Musicalfilmen “Jeg er sgu min egen”, som Bent havde komponeret musikken til, blev en stor succes med Daimi Gentle i hovedrollen. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Jeg mødte Bent helt tilbage i 1964. Dengang var han direktør i pladeselskabet Metronome, hvor jeg indspillede plader. Jeg kan huske, jeg tænkte: Han ligner da ikke en direktør.

Dengang i 1960’erne var direktører sådan nogle med sideskilning og jakkesæt, og Bent var det stik modsatte – helt afslappet og imødekommende. Han var der altid for én, når man spurgte om hjælp til noget, fortæller Daimi til SE og HØR.

Mødtes for en måned siden

Musikmanden Dan Rachlin, 56, kendte Bent gennem mere end 30 år og var med til at gøre ham til et internationalt hit med “Jukebox” i 2004. Kontakten holdt de lige til det sidste.

– Jeg sad på en café i Nyhavn med ham for en måned siden. Vi talte ikke om, at han var syg, og det kom faktisk bag på mig, da jeg hørte om det efter hans død.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bent_6_0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Rachlin og Fabricius-Bjerre har kendt hinanden i over 30 år. (Foto: Peter Grosen)

Men jeg kunne godt mærke, at han ikke var helt på toppen, fortæller Rachlin, som for tiden er på Mallorca, hvor Bent Fabricius-Bjerre også elskede at feriere.

– Det er uendeligt trist, at han ikke er her mere. Nogle gange tænkte jeg, at han ville være her for evigt. Men det er der jo ikke nogen, der er.

– Han var altid beleven og talte aldrig grimt eller ned til andre og havde ikke behov for at hævde sig selv.

Det har jeg lært meget af, for det havde jeg engang brug for, siger Rachlin, hvis eget yndlingsnummer med Bent er titelmelodien til filmen “Slingrevalsen” fra 1981.

Min største inspiration

Komponistkollegaen Søren Rasted, 51, kendte udmærket Bent Fabricius-Bjerre og har bl.a. lavet et tv-program om legenden i forbindelse med hans 90-års fødselsdag for fem år siden.

Efterfølgende deltog Bent i et afsnit af Sørens frække podcast “Den grå side”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bent_4_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Bent vil blive savnet af alle, også af Søren Rasted. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Tak for at være min største inspiration både menneskeligt og fagligt. Du var en ægte gentleman med en utrolig sans for melodier, orkestrering og altid leveret med et helt særligt glimt i øjet, skriver Søren Rasted på Instagram.

– Jeg vil savne dig, men glæder mig over, at jeg fik muligheden til at lære dig en smule at kende.

Alle elskede Bent

Det var en meget sørgelig besked, der nåede frem til Bents ekskone, Anne Fabricius-Bjerre, 79, tirsdag, hvor hun var på vej til sin bridgeven Lone Dybkjærs bisættelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bent_7_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Anne var gift med Bent i 27 år. (Foto: Claus Poulsen)

– Det er meget trist. Han har haft stor indflydelse og været vigtig i min familie – både med børnene og børnebørnene. Alle elskede ham.

– Men han sov stille ind, så det kunne ikke være bedre, når nu det skulle være, sagde Anne, som var gift med Bent i årene 1977-2004.

Altid positiv

Gennem 40 år var Jarl Friis-Mikkelsen og Bent Fabricius-Bjerre venner, og den 68-årige tv-mand savner allerede musikeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sh-81167-1.jpg
 (Foto: René Schütze)

De to herrer havde et langt venskab. (Foto: René Schütze)

– Det er Danmarks ubestrideligt største talent, der er gået bort. Han var et positivt og varmt og hjerteligt menneske, mindes Jarlen, som musikalsk vil huske “Nattens sidste cigaret”, sunget af bl.a. Birgitte Price og Malene Schwartz, som Fabricius-Bjerres bedste melodi.

Sponsoreret indhold