Line Baun Danielsen er tilbage på skærmen: Modigt sats

Hun troede egentlig, at det var et endegyldigt farvel til skærmen. Men sådan blev det ikke.

59-årige Line Baun Danielsen vender til sommer tilbage på skærmen, når hun skal være vært på Discoverys ol-dækning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den garvede tv-vært glæder sig til at stå for Discoverys ol-dækning. 
– Og ærligt, så er det modigt af Discovery at satse på en snart 60-årig kvindelig vært og matche hende med en 27-årig mandlig vært. En “lige højre” til alderskonventionerne, roser Line Baun Danielsen sin nye arbejdsgiver.

Den garvede tv-vært glæder sig til at stå for Discoverys ol-dækning.
– Og ærligt, så er det modigt af Discovery at satse på en snart 60-årig kvindelig vært og matche hende med en 27-årig mandlig vært. En “lige højre” til alderskonventionerne, roser Line Baun Danielsen sin nye arbejdsgiver. (Foto: Per Arnesen)

– Ol er noget af det største at dække som tv-vært. Jeg har dækket to gange ol før, Barcelona 1992 og Sydney 2000.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter næsten fem års pause er Line Baun Danielsen snart tilbage i sin vante værtsrolle, når hun under ol i Tokyo skal danne par med Simon Egeskov, 27, Discovery+ og Kanal 5 fra et studie i Danmark. (Foto: Per Arnesen)

Der er så meget på spil for atleterne og nationerne. Så som sportsjournalist, der stadig elsker sport, forventer jeg topunderholdning, spænding, følelser og selvfølgelig toppræstationer af verdens dygtigste idrætsstjerner, siger Line Baun Danielsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Line Baun Danielsen stoppede på TV 2 Lorry i 2016, da hun ville bruge tiden på sin private virksomhed. Siden da har hun blandt andet ernæret sig som blogger om stort og småt. (Foto: Lars H. Laursen)

Slutter cirklen

I august 2016 forlod hun TV 2 Lorry, hvor hun havde været vært i en årrække. Det troede hun egentlig, ville være afslutningen på hendes tid på tv-skærmen, men sådan skulle det ikke være. Efter kort betænkningstid sagde hun ja til at vende tilbage, da hun fik tilbuddet om ol.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For 33 år siden var Line Baun Danielsen med fra starten, da TV 2 så dagens lys, og hun blev ansat som sportsvært. Her interviewer hun Brian Laudrup i 1992, da fodbold-EM-heltene blev hyldet på Rådhuspladsen. (Foto: Niels S. Andersen)

– Man kan ikke sige nej til at dække ol. Så simpelt er det, forklarer Line Baun Danielsen og fortsætter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Engang var Line Baun Danielsen Danmarks bedste ishockeyspiller, og i 1997 var hun med til at oprette det første kvindelige landshold. (Foto: Jørgen Hjort)

– På en eller anden måde er det en cirkel, der bliver afsluttet i min tv-karriere. Jeg startede på sporten på TV 2 for 33 år siden – det her føles så rigtigt og stort.

Hun er da heller ikke i tvivl om, at hun hurtigt falder tilbage i rollen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2009 svingede Line Baun Danielsen rundt med Morten Kjeldgaard på “Vild med dans”-gulvet. (Foto: Martin Høien)

– Selv om jeg har været væk fra tv og ikke mindst sportsjournalistikken i mange år, er det ligesom cirkushesten, der lugter savsmuld. Jeg har sagt ja med både ydmyghed og stolthed, og seerne kan forvente en velforberedt vært med sommerfugle i maven, lover Line.

Efter at hun forlod sporten på TV 2, har hun været ansat på “Go’morgen Danmark” og DR, hvor hun blandt andet lavede “Sporløs”. Hun har desuden været vært på TV3’s sportsmagasin “Onside”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mette Cornelius og Zak Egholm skal også guide seerne igennem ol, når de dagligt sidder klar på Kanal 5 og Discovery+. (Foto: Per Arnesen)

Nu er det Discoverys seere, der får glæden af hende, når hun skal give danskerne det fulde overblik over ol fra 23. juli til 8. august.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close