Lily Weiding efter Morten Grunwalds død: Lever med savnet

9. december kunne Morten Grunwald have fejret sin 85-års fødselsdag, og på denne dag blev et kunstværk af \

9. december kunne Morten Grunwald have fejret sin 85-års fødselsdag, og på denne dag blev et kunstværk af "Olsen Banden"-ikonet afsløret.
Lily Weiding deltog selvfølgelig i arrangementet på Østre Gasværk.

(Foto: Martin Høien)

Det blev til 53 år sammen for Lily Weiding og Morten Grunwald, før han sagde farvel til livet i november 2018 efter et sygdomsforløb med lungekræft i en alder af 83 år.

Den dygtige skuespiller er bestemt ikke blevet glemt af venner og familie, så forleden blev en buste af Morten Grunwald afsløret på hans elskede Østre Gasværk, hvor han i en årrække fungerede som teaterchef.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Busten af Morten Grunwald, der kommer til at stå permanent på Østre Gasværk, er skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen.

Busten af Morten Grunwald, der kommer til at stå permanent på Østre Gasværk, er skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen. (Foto: Martin Høien)

Enken Lily Weiding og datteren Tanja Grunwald, 51, trak klædet af kunstværket og afslørede busten for de mange gæster, der var mødt op på Østerbro.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lily Weiding havde selskab af sin datter Tanja Grunwald og sine børnebørn Nicolas og Boris. – Busten er et godt mix af ham som ung og gammel. Det er ikke et statisk billede på, hvordan han så ud, lige inden han døde. Men jeg synes bestemt, at der er vinkler, hvor han ligner helt vildt, sagde Tanja.

Lily Weiding havde selskab af sin datter Tanja Grunwald og sine børnebørn Nicolas og Boris. – Busten er et godt mix af ham som ung og gammel. Det er ikke et statisk billede på, hvordan han så ud, lige inden han døde. Men jeg synes bestemt, at der er vinkler, hvor han ligner helt vildt, sagde Tanja. (Foto: Martin Høien)

Meget alene

Mor og datter savner stadig familiens samlingspunkt, men 95-årige Lily har rejst sig efter husbondens død.

– Jeg har det faktisk godt. Man lærer at leve med savnet – vi var jo sammen 53 år. Vi fik jo lov til at være sammen længe, og vi fik lov til at arbejde med det, vi allerhelst ville, så der er mange gode minder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det blev til 53 års samliv for Lily Weiding og Morten Grunwald.

Det blev til 53 års samliv for Lily Weiding og Morten Grunwald. (Foto: Jeppe Michael Jensen)

– Jeg har været vant til at være meget alene, for Morten var jo her på teatret hele dagen og hele aftenen. Jeg kan huske, jeg sagde til ham engang, da jeg holdt en tale, at jeg ikke havde set ham i 26 år. Men vi havde nogle dejlige ferier sammen, og jeg vidste jo, at han kom hjem. Så det er noget andet end nu, lød det fra hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Morten Grunwald nåede at sætte et gedigent aftryk i den danske teater- og filmverden. Han blev hædret med flere priser, og især rollen som Benny i "Olsen Banden" og kongen i "Jul på Slottet" huskes af mange. (Foto: Thomas Laursen)

Mor er sej

Tanja Grunwald er lettet over, at hendes mor klarer sig godt på egen hånd. Det skabte nemlig en del bekymring blandt offentligheden, da Lily var for svækket til at kunne deltage i Mortens bisættelse.

– Det, at min mor trives, er vigtigt. Det er meget vigtigt. Det har været mest glædeligt for mig, at hun er kommet så godt videre. Hun er en sej dame.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er Per Pallesen, der har taget initiativ til busten. – Jeg har været ude at kigge på busten tre gange. Sidste gang sammen med Mortens yngste bror Lars, der også er her i dag, afslørede Lily. (Foto: Martin Høien)

– Min far har jo nået så meget, og det glæder jeg mig over. Der er ikke noget, han ikke nåede, sagde Tanja, der arbejder som caster og blandt andet har fundet skuespillerne til TV 2-julekalenderen ”Tinka og Kongespillet”.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close