Kendte25. oktober 2019

Lie Kaas: Usikker i forældrerollen

Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas mistede sine forældre tidligt, og dét, ved han, kommer til at give udfordringer med hans egne døtre.
https://imgix.seoghoer.dk/nikolaj_lie_kaas_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Fordi 46-årige Nikolaj Lie Kaas selv mistede sine forældre, da han var henholdsvis otte og 15 (hans far Preben Kaas begik selvmord i 1981, og hans mor Ann Mari Lie gjorde det samme i 1989), så kan han nu få lidt svært ved at sætte sig helt ind i, hvordan det er for hans børn, når de reagerer i forhold til ham og konen Anne Langkilde.

Nikolajs og Annes døtre Gerda og Esther er nu 13 og ni år, og der kan være ting, som ikke længere er helt nemme for Nikolaj Lie Kaas.

- Jeg tror, man skal passe på ikke at blive for bestemmende. Som min kone gjorde mig opmærksom på, så er vi på vej ind i tid, hvor jeg slet ikke har noget at måle mig med som forælder, fordi jeg ikke selv havde forældre på det tidspunkt i mit liv. Jeg kender ikke relationen teenager-forælder fra teenagerens synspunkt. Men jeg har meget hurtigt lært, at man ikke skal presse på, fortæller Nikolaj Lie Kaas til Alt for damerne.

- Man kan komme med hentydninger, men man kan aldrig nogensinde presse noget ned over hovedet på sine børn. Og der har jeg heldigvis min komne til at bede mig om at holde kæft, lyder det fra skuespilleren, der om lidt kan ses i biografen i den nye danske film ”Kollision”.

Og det at have piger, giver selvfølgelig også nogle andre udfordringer, end hvis han havde sønner. Hans bedste eksempel på, hvordan det er at være far til to piger, er et citat fra komikeren Louis C.K.: ”Drenge ødelægger dine ting, de smadrer dine lamper og dine glas. Men pigerne, de ødelægger dig indefra”.

- Jeg sidder tit alene derhjemme med mit hold på nul spillere. Og så sidder min kone og pigerne og er sammen om et eller andet. Men det gør mig ingenting. Det er fint som det er, og jeg har trods alt tro nok på mig selv til, at jeg bare kan ryste på hovedet og gå ind ved siden af, lyder det fra Nikolaj Lie Kaas til Alt for damerne om døtrene og konen Anne Langkilde, som han har været gift med siden 2008.

Det er for øvrigt ikke kun Nikolaj Lie Kaas, der er skuespiller i familien. Den ældste datter Gerda debuterede med hovedrollen i ”Vildheks”, som kom i biografen sidste år.

https://imgix.seoghoer.dk/lie_kaas_lars_h._laursen.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Foto: Lars H. Laursen
SIdste år bakkede Nikolaj Lie Kaas og konen Anne Langkilde datteren Gerda op, da hun havde hovedrollen i "Vildheks".

Sponsoreret indhold