Laura Drasbæk efter sviner til dronningen: - Folk er grove

(Foto: Thomas Laursen)

Det er ikke mange dage siden, at dronningen Margrethe udtalte sig kritisk om de verserende klimaforandringer og sagde, at hun ”ikke var ganske sikker på”, at de er direkte menneskeskabte.

Det affødte en del kommentarer rundt omkring på internettet fra vrede danskere.

Også den 45-årige skuespiller Laura Drasbæk var forarget over kommentaren.

Og det kom i går til udtryk på et Instagram-opslag fra danser Silas Holst, som ønskede dronningen tillykke med den runde fødselsdag og samtidig omtalte hende som Danmarks mor.

Til opslaget skrev Drasbæk blandt andet:

- Hvis hun skal være min mor, skal hun sætte sig lidt mere ind i miljø situationen før hun udtaler sig så eklatant stupidt.

Men den kommentar faldt altså ikke under radaren hos danskerne, der tilsyneladende sendte svinere retur til Drasbæk.

Det tyder et Instagram-opslag fra skuespilleren i hvert fald på:

- Jeg får mange svinere i dag, fordi jeg synes noget og sagde det da jeg blev ringet op og spurgt. Folk er grove og vrede, så jeg øver mig i et blødt sind. Det går virkelig godt, skriver Laura Drasbæk i sit opslag med et billede, som er taget i skuespillerens have.

Flere af Laura Drasbæks mere end 8000 følgere bakker hende dog op i sin udtalelse om den nu 80-årige dronning Margrethe:

- Det er bare i orden Laura. Du har min fulde forståelse! Vi har vel ytringsfrihed, så vidt jeg husker, skriver en Instagram-bruger som kommentar til opslaget.

- Peace love and harmonie herfra. . Jeg synes stadig du er en cool og inspirerende person, skriver en anden.

Andre ser dog svineren fra en anden vinkel og sammenligner skuespilleren med den amerikanske præsident Donald Trump:

- Det er ikke dit standpunkt og din mening, der anfægtes men den anvendte retorik og de valgte termer. Der er lidt Trump-style over dig. Men du er sikkert god nok, skriver en bruger, mens en anden mener, at Drasbæk må forvente at få kritik retur:

- Hvis man vælger at udtale sig offentligt om et politisk emne er man ikke fredet for kritik og modsrgumenter. Specielt ikke når man er dronning og rent faktisk ikke skal mene noget om politik. Så fortsæt du bare!

Du kan se hele Laura Drasbæks Instagram-opslag nedenfor.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close