Kendte3. maj 2017

Dødelig promille: Lastbilchauffør for stiv til sprit-test

Sad sovende bag rattet med dødelig promille
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/chauf.jpg
 Arkivfoto: All Over Press)
En meget, meget, meget fuld lastbilchauffør blev tirsdag fundet sovende bag rattet i sit store køretøj af en årvågen borger, der medvirkede til at forhindre en regulær katastrofe. Det er DR Midt- og Vestjylland, der kan fortælle den drabelige historie.
Tirsdag morgen blev borgeren opmærksom på den litauiske chauffør, der hang sovende ind over rattet i Sdr. Felding ved Skjern i Vestjylland. Borgeren bankede på ruden til førerhuset, og chaufføren rejste sig med et sæt op i sædet og drejede tændingsnøglen. Borgeren mistænkte, at chaufføren mildest talt ikke var helt klar i hovedet og hoppede ind i førerhuset og snuppede tændingsnøglen, så lastbilen ikke kunne køre nogen steder.
Derefter ringede borgeren til Falck, der alarmerede politiet. Det viste sig, da ordensmagten nåede frem, at chaufføren var så hamrende fuld, at han ikke var i stand til at blæse i alkometret. En senere blodprøve viste, at chaufføren havde en promille på 4,4 - nok til at slå nogle mennesker ihjel, hvilket du kan se i tabellen neden for.
Den 47-årige chauffør er sigtet for promillekørsel og har fået inddraget sit kørekort. Om den høje promille lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi: - Der findes højere promiller, men det er godt nok sjældent det sker, siger vicepolitikommissær Michael Schultze til DR Midt- og Vestjylland. Hvad sker der, når man drikker alkohol? Rusvirkningen af alkohol indtræder efter 5-20 minutter. Følgende symptomer opstår, når man drikker: 0,2 promille: Øjets evne til hurtigt at fokusere og omstille sig fra lys til mørke forringes. 0,5 promille: Evnen til på en gang at opfatte situationer og samtidigt udføre præcise bevægelser forringes. Synsvinklen indsnævres. 0,8 promille: Man får nedsat koordinationsevne og øget reaktionstid. 1,0 promille: Opmærksomheden og koncentrationsevnen er svækket. Man begynder at blive træt og får nedsat balance- og bevægelsesevner. 1,5 promille: Man får udtalt forringet bevægelsesevne og talebesvær. Centralnervesystemet har fået nok (og maven sikkert også). 2,0: promille: Udtalte forgiftningssymptomer, manglende selvkontrol. 3,0 promille: Man har manglende kontrol med for eksempel urinblæren og kan blive bevidstløs. 4,0 promille og derover: Bevidstløshed og livsfare. Kilde: Netdoktor.dk
null

Sponsoreret indhold