Kendte22. januar 2021

Langkilde ny vært på ”Fællessang – hver for sig”: Skulle have været musiker

Da Johannes Langkilde var yngre, gik han på musikkonservatorium, og klaverspillet fylder stadig i hans fritid
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er farvel til Phillip Faber og Mads Steffensen og goddag til Katrine Muff og Johannes Langkilde, når DR1 slår tonen an til 2. sæson af “Fællessang – hver for sig” i dag, fredag den 22. januar, klokken 20.

Her sætter musikeren Katrine Muff sig ved pianoet, imens Johannes Langkilde som ny vært leder seerne på tværs af landsdelene med fællessang i bedste sendetid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Johannes Langkilde
DR dropper Johannes Langkilde som vært på "DR's Store Juleshow".
 (Foto: DR)

– Jeg glæder mig helt vildt, siger Johannes Langkilde, 43, om det nye job som vært på “Fællessang – hver for sig”. (Foto: DR)

For 43-årige Langkilde, som vi kender fra DR’s nyheder og “Det politiske talkshow”, er den nye musikalske værtsrolle en drøm, der går i opfyldelse.

– Jeg føler mig meget heldig. For mig er det ligesom at komme hjem, fordi jeg får lov til at forene min passion for musik med mit arbejde med at lave fjernsyn og give seerne en god oplevelse, fortæller Johannes Langkilde til SE og HØR.

Fortid på konservatorium

Vi kender Langkilde som nyhedsanker, men faktisk kunne vi lige så godt have kendt ham som pianist. Hans passion for musik begyndte allerede i barndomshjemmet i Hjørring, hvor hans mor og far begge er dygtige pianister.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0550153.jpg
 Foto: Benita Marcussen/DR

Farvel til Faber
Mads Steffensen, 50, stoppede på DR ved årsskiftet, og nu skal seerne også undvære Phillip Faber, 36, som er blevet synonym med “Fællessang” og “Morgensang”.
– Fællessang og den danske sangskat er noget, der tilhører os alle sammen. Så jeg synes, det er vigtigt at åbne for forandring ved at give stafetten videre. I fællessang – ligesom i coronatiden – handler det ikke om den enkelte, men om noget, der er større end os. Det er det, der er så smukt.
– Jeg glæder mig til at dirigere Pigekoret, når det bliver muligt at mødes med dem igen. Gid, det bliver snart. Ligesom det bliver vidunderligt, når vi kan mødes og synge rigtig fællessang igen, skriver Phillip til SE og HØR. (Foto: Benita Marcussen/DR)

– Før jeg blev journalist, gik jeg på jazzkonservatorium i Frankrig i 1996, og jeg troede, jeg skulle være professionel musiker, siger Johannes, der som bekendt alligevel valgte journalistikken som levevej.

Når tv-kameraerne er slukket, sætter han kurs mod øvelokalet og sit orkester, Grove/Langkilde, hvor han er pianist. Når ikke der er corona, naturligvis.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/faellessang_2.jpg
 (Foto: DR)

Her spiller Johannes Langkilde med sit orkester i DR Koncertsalen. (Foto: DR)

– Mit fundament er jazz, og så har jeg også spillet både pop, disco og funk, fortæller Johannes, der tidligere har givet koncert, blandt andet i DR’s Koncertsal.

Håber familien ser med

Det nye job som underholdningsvært betyder ikke et farvel til tjansen som nyhedsvært eller vært på “Det politiske talkshow”.

– Overhovedet ikke. Jeg elsker nyheder, at løbe stærkt for at lave nyheder på TV Avisen, men jeg har også de andre sider, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/faellessang_3.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Nyhedsværten har også givet smagsprøver på sin kunnen. Han spillede blandt andet til Jes Dorph Petersens 60-års fødselsdag. (Foto: Peter Grosen)

Når “Fællessang – hver for sig” blænder op igen, skal den nye duo Langkilde og Muff konkurrere om seerne med “X Factor”, som sendes samtidig på TV 2.

– Jeg håber, min kone og børn vil se det, jeg laver, siger Johannes med et smil.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/faellessang_1.jpg
 (Foto: DR)

– At være en del af “Fællessang – hver for sig” ligger i naturlig forlængelse af alt det, jeg brænder for – som komponist, sanger og højskolelærer, og jeg glæder mig ekstremt meget til at komme med om bord og bidrage til fællesskabet i en helt særlig tid, siger Katrine Muff, der skal spille for danskerne. (Foto: DR)

– Musik og sang er en stor del af vores hverdag derhjemme. Min datter spiller klaver og synger, og nogle gange spiller jeg klaver, og hun synger. Det er skønt at se, at det giver mening at give musikken videre til sine børn, fortæller Langkilde, som er far til Emilie på 10 år og Andreas på 12 år.

Sponsoreret indhold