Kendte 13. maj 2018

Mor løj sin datter dødssyg – og dét kostede hende livet

HBO-dokumentaren ”Mommy Dead and Dearest” fortæller den vanvittige og vilde historie om en datter, der i 2015 blev idømt 10 års fængsel for mordet på sin egen mor. Drabet chokerede mange, der var overbeviste om, at moderen havde været den perfekte mor for sin dødssyge datter. Men i virkeligheden var alt én stor løgn – datteren havde aldrig fejlet noget som helst, men var blevet tvunget syg af sin egen mor. Og til sidst fik datteren nok
(Foto: YouTube/HBO)

Historien om amerikanske Gypsy Rose Blanchard er på én gang både ufattelig og foruroligende.

En tirsdag formiddag i juli 2015 trådte den 23-årige kvinde ind i Greene County-retssalen i Wisconsin og erklærede sig skyldig i mordet på sin egen mor, Dee Dee Blanchard.

Men det var ikke kun den alvorlige tilståelse, der chokerede det lille samfund i den amerikanske delstat.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alene dét at den unge Gypsy kunne gå uden hjælpemidler, var noget af en overraskelse for lokalsamfundet.

For i alle årene havde Gypsy jo været dødssyg af leukæmi og muskelsvind og derfor lænket til en kørestol… og det var hendes egen mor, der med stor kærlighed havde passet sin syge datter alle årene.

Men historien om amerikanske Gypsy er som sagt både ufattelig og foruroligende.

For Gypsy havde aldrig været syg – både leukæmien og muskelsvindet var noget, hendes mor havde opdigtet i en sygelig trang til selv at få anerkendelse og opmærksomhed.

Moderen havde bevidst løjet sin datter syg og tvunget hende igennem smertefulde undersøgelser og behandlinger på hospitalet.

Og til sidst blev løgnen og misbruget for meget for datteren, der fik sin kæreste til at stikke moderen ihjel i juni 2015.

Historien om Gypsy Rose Blanchard og Dee Dee Blanchard blev sidste år omdannet til en dokumentar, som fik premiere 15. maj 2017 på HBO.

”Mommy Dead and Dearest” fortæller den utrolige historie, der chokerede en hel by og et helt land, da den tog sin begyndelse i sommeren 2015.

Du kan se en trailer for dokumentaren i bunden af denne artikel.

(Foto: YouTube/HBO)

Alle troede, at Gypsy og Dee Dee havde et fantastisk forhold. Men det hele var én stor løgn. Foto: HBO

14. juni 2015 blev 47-årige Dee Dee Blanchard fundet i en blodpøl i sit eget hjem i Springfield, Missouri – og hurtigt stod det klart, at det var Dee Dees egen datter, Gypsy, der var involveret i den forfærdelige forbrydelse.

Mange i lokalsamfundet var dybt chokerede.

De havde alle årene set Dee Dee som en kærlig og bekymret mor, der havde dedikeret alt sin tid og kærlighed i kampen for at redde sin dødssyge datter.

Alle troede nemlig, at Gypsy var dødssyg – den unge pige led af alskens sygdomme, blandt andet leukæmi og muskelsvind, og hendes tilstand var så alvorlig, at hun var lænket til en kørestol.

Men da de amerikanske efterforskere begyndte at grave i familietragedien, opdagede de, at alt havde været en løgn.

Gypsy havde aldrig været syg – men var blevet løjet syg af sin egen mor, der havde tvunget hende igennem både operationer og smertefulde undersøgelser på hospitalet. Moderen led tilsyneladende af det sjældne fænomen Münchausens syndrom by proxy, hvilket betød, at hun opdigtede sygdomme hos sin datter for selv at få anerkendelse og opmærksomhed.

Blandt andet havde moderen påstået, at datteren havde problemer med at spise, og hun overtalte derfor lægerne til, at datteren skulle sonde-mades.

Moderen havde løjet Gypsy syg i mange år - og tvunget hende igennem utallige undersøgelser og unødvendige behandlinger. Foto: HBO

Til sidst var det årelange misbrug blevet for meget for datteren, der fik sin kæreste til at stikke moderen ihjel i moderens eget hjem.

Gypsy havde mødt sin kæreste gennem en datingside, og i beskederne afslørede hun sandheden om sin mor. Det hele udviklede sig til, at det unge par planlagde, hvordan de ville myrde Dee Dee.

Myndighederne blev alarmeret, da der 14. juni 2015 dukkede en foruroligende opdatering op på den Facebook-side, som mor og datter delte.

Her stod blot:

- Den kælling er død.

Politiet sporede Facebook-opdateringen til en computer i Big Bend, Wisconsin. Her anholdt de Gypsy og hendes 26-årige kæreste, Nicholas Godejohn. Det var Nicholas, der havde ført kniven, der dræbte Dee Dee.

Imens havde Gypsy gemt sig på badeværelset.

Hverken familie, naboer eller venner anede, at Gypsy slet ikke var syg. Og mange havde i årenes løb opfattet mor og datter som uadskillelige.

Gypsy blev idømt 10 års fængsel. Foto: HBO

- Jeg troede helt oprigtigt, at hun (datteren, red.) havde nogle problemer. Dee Dee var virkelig god til at overbevise mig om, at der var et problem. Jeg kan aldrig nogensinde fatte, at hun har været på hospitalet, og at lægerne ikke har opdaget noget på et tidspunkt i løbet af årene, fortæller Gypsys far, Rod Blanchard til New York Post.

Også hans nye kone var i chok, da hun fik sandheden at vide.

- De var uadskillelige. De lavede alting sammen. Dee Dee og jeg havde flere gange talt om, at hvis noget skete med hende, så håbede hun, at de begge ville dø på samme tid, fordi den ene ikke kunne leve uden den anden, fortæller Kristy Blanchard til det amerikanske medie.

”Mommy Dead and Dearest” fik premiere på HBO i maj 2017.

Du kan se traileren herunder:

Sponsoreret indhold