Kendte28. oktober 2021

Kylie Jenner ramt af "blackfishing"-beskyldninger igen

Åh, hvilken etnicitet er det nu lige, Jenner-søstrene har? Internettet kan godt blive i tvivl. Og det skaber problemer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Iført en særlig mørk selvbruner og med sine lange ravnesorte lokker sidder Kylie Jenner og poserer på sin Instagram-story i sin pink Rolls Royce.

Og det er der sådan set ikke noget besynderligt i, men eftersom den 24-årige stinkende rige ”Keeping Up with the Kardashians”-stjerne ikke er af hverken afrikansk eller mellemøstlig oprindelse, har det fået flere af hendes fans til at rase på Twitter.

Hvorfor??

De mener nemlig, at gravide Kylie gør sig skyldig i såkaldt ”blackfishing”. Og den er altså aldrig helt god.

- Hun prøver tydeligvis at se mørk ud, skriver en af dem.

- Brownnn skiiinnnnn guuurrlllllll,” skriver en anden, og refererer således til en Beyonce-sang, der er sat i verden for at hylde kvinder, der er velsignet med ekstra melanin i huden.

Begrebet refererer til eksempler på folk, der bevidst forsøger at ligne en anden race på internettet. Eksempelvis ved at redigere deres billeder, skrue på farverne, gå med særlig mørk make-up eller endda få foretaget indgreb.

- Jeg troede lige, det var Beyonce ved første øjekast, skriver en Twitter-bruger, før en anden stemmer i med lige større bogstaver:

- HVORFOR ER HENDES HUDFARVE SÅDAN?

Så sent som i august var Jenner ramt af et lignende stormvejr, da hun postede et billede med netop Beyonce-teksten i beskrivelsen. Hun ændrede den dog siden til ”Brown Eyed Girl” i stedet.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/kylie-jenner-30.jpg
 Foto: Instagram

Fans mener, at Kylie er lige lovlig mørk i huden her. (Foto: Instagram)

Som et andet nyligt eksempel på ”blackfishing”-beskyldninger kan Jesy Nelson, tidligere medlem af den britiske popgruppe Little Mix, nævnes.

Da den 30-årige soloartist tidligere denne måned udgav sin nyeste single i selskab med Nicki Minaj, og siden røg ud i en kæmpe shitstorm, der primært gik på beskyldninger om ”blackfishing” og kulturel appropriation, var hendes tidligere popkollegaer hurtige til at trykke ”unfollow”.

- Så I er alle sammen sure på Jesy Nelson på grund af ”blackfishing”, men ingen nævner noget om Kylie? Det forvirrer mig, lyder det fra en anden.

https://imgix.seoghoer.dk/mega32734_040.jpg
 Foto: MEGA

Kylie Jenner i 2017 (Foto: MEGA)

Sponsoreret indhold