Kendte30. januar 2023

Kvinderne sværmer om “DNA”-skuespilleren: Jeg bliver lidt genert

Afshin Firouzi får masser af opmærksomhed, efter han på utraditionel vis har skabt sig en karriere på rekordtid
Afshin Firouzi
Da Afshin Firouzi som 36-årig endelig turde kaste sig over sin drøm som skuespiller, begyndte han som statist og arbejdede sig opad i systemet. – Jeg har bare en tålmodighed, motivation og sult. Og det er lige meget hvornår det begynder, for det slutter aldrig for mig.
 Foto: Martin Høien

LÆS OGSÅ: Trine Pallesen optog ”DNA” i udlandet: Røvsygt at rejse

Komplimenterne og anerkendelsen har været uendelig det seneste års tid.

Både fordi 42-årige Afshin Firouzi spiller blændende i sine roller. Og så fordi han er en flot fyr.

– Komplimenter er altid gode at få, og man skal også være god til at give komplimenter, siger den sympatiske skuespiller.

– Men jeg tror aldrig, jeg vænner mig helt til det. Det ville være underligt, hvis jeg vænnede mig til, at nogen synes, jeg er en pæn mand, siger han og griner.

Afshin Firouzi
Første gang danskerne for alvor lærte Afshin at kende var som fødselslægen Milad i TV 2’s “Dag & nat”. Det har givet ham en Robert-nominering i kategorien Årets mandlige birolle i tv-serier.
 Foto: TV 2/Rolf Konow

– Jeg bliver nok bare lidt genert … det gør jeg jo. Jeg laver skuespil, og så tænker jeg ikke over, hvordan jeg ser ud, men det er rart med komplimenter, siger Afshin, der bor i København og har en kæreste.

Ville ind i fjernsynet

Da han var 36 år, besluttede han sig for, at tiden var kommet til at forfølge sin barndomsdrøm.

– Da jeg var lille, sagde jeg altid til min mor, at jeg ville ind i fjernsynet og leve i forskellige verdener, husker han.

Afshin Firouzi
I “DNA” har spiller Afshin vicepolitiinspektør Hooman Møller, der er chef for efterforskningen. – Det var vildt fedt, og holdet var dygtige at arbejde sammen med. Så det var en kæmpe oplevelse og gav stor erfaring.
 Foto: TV 2/Klára Cvrčková

Det får han i den grad lov til nu. Først som Milad i sygehusserien “Dag & Nat”. Nu som Hooman Møller i TV 2’s mandagsserie “DNA” og snart i rollen som Assad i den nye “Afdeling Q”-film “Den grænseløse”.

– Jeg begyndte som statist for fem år siden og gjorde det i tre år. Så lavede jeg en masse kortfilm, fortæller Firouzi om sin alternative begyndelse på skuespilkarrieren.

– Jeg har aldrig tænkt, at jeg skulle have et gennembrud, men jeg sørger for at være produktiv, og så har jeg tålmodighed.

Sjovt nok så kommer tingene til en, når man ikke stresser sig selv over det, siger Afshin, der i mange år har arbejdet med musik, teater og bag skærmen.

Sofie Torp, Ulrich Thomsen og Afshin Firouzi
Når den næste “Afdeling Q”-film “Den grænseløse” har premiere er det med Afshin på rollelisten. – Jeg har spillet Assad. Det var vildt og kæmpe stort. Hold nu op et projekt, men jeg blev virkelig taget godt i mod, siger Afshin, der spillede overfor Sofie Torp og Ulrich Thomsen.
 Foto: Armands Virbulis / Nordisk Film

Han elsker det sted, han er lige nu, og han drømmer ikke om, at det skal være anderledes.

– Jeg spørger ofte mig selv, hvad jeg ville gøre, hvis jeg havde opnået alt det man kunne som skuespiller. Så ville jeg stadig lave det, som jeg elsker og brænder for, lyder det fra Afshin.

– Jeg skal være socialarbejder og skuespiller, indtil jeg ikke kan mere. De to ting. Fiktionens verden og den virkelige verden, siger han.

Vælger med hjertet

Afshin Firouzi har i 20 år arbejdet som socialarbejder. Lige nu er det på et opholdssted, hvor han tager sig af en ung dreng.

– Det er døgnvagter, og det synes jeg er fantastisk. Det kommer jeg aldrig til at slippe.

Afshin Firouzi
Udover skuespillet arbejder Afshin også på et opholdssted, hvor han passer en ung dreng. Men han har også tid til at være sammen med sine venner.
 Foto: Martin Høien

Det er vigtigt for ham at have hjertet med, når han arbejder.

– Jeg vil ikke lade mig styre af penge, så jeg holder penge væk fra det kreative. Jeg vil ikke lade en optagedag eller 30 afgøre, om jeg tager en opgave.

Jeg har sagt nej til et stort projekt og ja til et lille projekt, fordi jeg følte, at instruktøren havde en stor vision og brændte for det, han lavede ved et mindre projekt, siger Afshin.

Og det er en mentalitet, som han vil holde fast i resten af sit liv.

– Når karrieren tager fart, så skal man stadig holde fast i den mentalitet og ikke bare lave alverdens projekter, men stadig lave det, som man synes er interessant, og som gør noget ved en selv, siger Afshin.

Sponsoreret indhold