Kendte2. august 2021

Komiker Kathy Griffin ramt af lungekræft

60-årige Griffin afslører både kræftdiagnose, indlæggelse og misbrug af piller i et nyt opslag på sine sociale medier
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega510706_023.jpg
 Foto: MEGA

Ingen tvivl om, at komiker, skuespillerinde og forfatter Kathy Griffin har haft nogle mørke år.

Mens hun stadig er ved at komme sig ovenpå sit livs vildeste shitstorm – reaktionerne på det famøse billede med Donald Trumps blodige ”hoved” – afslører hun nu, at hun er ramt af kræft, og at hun skal have fjernet halvdelen af den ene lunge.

- Lægerne er meget optimistiske, da det er på første stadie og isoleret til min venstre lunge, skriver komikeren blandt andet i opslaget, som hun både har delt på Twitter og Instagram.

- Forhåbentligt skal jeg ikke have kemo eller stråling efterfølgende, og jeg burde have en normal vejrtrækningsfunktion. Jeg burde være tilbage i topform indenfor en måned eller mindre.

I et interview med ABC Nightline fortæller hun, at hun fik den chokerende diagnose for blot to uger siden.

- En ven spurgte mig: Hvor mange spark i ’nødderne’ kan man klare? Og jeg svarede: Mine nødder er rimelig stærke, men det her er en ordentlig udfordring.

hårde år efter shitstorm

For bare et år siden barberede den 60-årige komiker sit rødlige hår af i sympati med sin søster, Joyce, der på daværende tidspunkt netop var startet i kemobehandling. Hun døde i september samme år.

Kathy Griffin har desuden mistet sin bror, Gary, til den frygtelige sygdom i 2014.

Sidste år døde hendes mor, som nåede at blive imponerende 99 år gammel.

- De sidste fire år har været nogle helvedes-år, hvor jeg har forsøgt at arbejde mig tilbage, underholdt jer og forsøgt at få jer til at grine, og jeg ved, at jeg nok skal klare den, skriver hun, før hun også minder sine fans og følgere om at få foretaget nogle medicinske tjek en gang imellem.

Vil bare leve

I samme interview hos ABC fortalte Griffin åbent om sine udfordringer med sit mentale helbred sidste år, hvor hun var indlagt på en psykiatrisk afdeling efter selvmordsforsøg.

- Det er ironisk, hvordan jeg for lidt over et år siden så gerne ville dø. Og nu er det eneste jeg vil bare at leve, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/mega140633_008.jpg
 Foto: MEGA

Sidste år fjernede Kathy Griffin håret som sympatierklæring med sin kræftramte søster Joyce, der døde et par måneder derefter.

Efter at have fået recept på et helt almindeligt amfetaminpræparat og sovepiller hos sin læge, løb hendes forbrug af pillerne løbsk for hende.

Misbruget og de dystre tanker kom efter en lang periode, hvor Kathy Griffin blev udelukket fra det gode selskab.

I 2017 postede hun en video af sig selv på de sociale medier, hvor hun stod med en bloddryppende Trump-maske – et syn, der for mange virkede som en decideret trussel mod den siddende præsident på daværende tidspunkt.

Hun tog opslaget med det ”afskårne” Donald Trump-hoved ned, hvorefter hun undskyldte.

Dog kostede det hende jobbet som medvært på CNN’s nytårsprogram det år, og siden har hun holdt fast i, at hun efter ytringsfrihedsprincipper har ret til at dele den slags billeder.

Sponsoreret indhold