Kendte31. august 2023

Komiker Dan Andersen mødtes med statsministeren og talte – nærmest – kun om sæd

Tidligere i dag var komiker Dan Andersen forbi Marienborg. Her mødtes han med statsminister Mette Frederiksen til en ærlig snak om sæd – eller mangel på sæd
Dan Andersen og fruen Cille viste stolt den voksende babybule frem til Zulu Comedy Galla i 2022.
Dan Andersen og fruen Cille viste stolt den voksende babybule frem til Zulu Comedy Galla i 2022.
 Foto: Mikael Rieck

Torsdagen har været en smule anderledes for komiker Dan Andersen. For kort tid siden forlod han således Marienborg efter en god og givende snak med selveste Mette Frederiksen.

Temaet var sædkvalitet, for den halter gevaldigt hos mange mænd.

Også hos komikeren, der tidligere har været særdeles åben om sine ”dårlige svømmere”, og hvordan han og hustruen Cille måtte igennem fertilitetsbehandling, før de blev beriget med deres datter Elva i november sidste år.

Komikerens åbne tilgang til det ellers tabulagte emne var også årsag til, at landets statsminister i dag havde inviteret ham til møde.

– Det var en fantastisk og stor oplevelse. Vi sad en håndfuld med hende i en times tid og snakkede. Og jeg følte, at hun virkelig lyttede og gerne ville høre, hvad vi har oplevet af udfordringer og begrænsninger i sådan et forløb, fortæller Dan Andersen til SE og HØR.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-31/20220901-mr-comedy-056.jpg
Dan Andersen og fruen Cille viste stolt den voksende babybule frem til Zulu Comedy Galla i 2022.
 Foto: Mikael Rieck

Som reglerne er i dag, får par med fertilitetsudfordringer tilbudt op til tre behandlingsforsøg.

– Jeg synes, at det er lidt problematisk, at man kun har et vist antal forsøg, og det er også lidt problematisk, at der er så mange penge i hele det cirkus. Det betyder jo med andre ord, at nogle kan drage fordel af barnløse forældre, der i forvejen står i en meget sårbar situation, siger Dan Andersen.

– Nu har man jo snakket om at fordoble antallet af forsøg, og det synes jeg ikke er en dårlig idé. Jeg tror endda ikke, at det vil blive dyrere for samfundet. For undersøgelser har vist, at stress er noget af det, der kan gøre det ekstra svært at blive gravide. Og det er en kæmpe stresssituation at være i et fertilitetsforløb, siger komikeren.

Han og hustruen måtte selv igennem et stressende forløb, efter lægen havde diagnosticeret komikeren med “moderat nedsat sædkvalitet”. Derfor kom parrets datter til verden med hjælp fra systemet.

– Vi har ikke planlagt en baby nummer to, men vi snakker om det. For vi vil jo gerne give vores datter en søskende en dag. Vi er selv vokset op med søskende, og vil gerne give vores datter samme oplevelse. Vi ved jo så, at vi skal igennem samme smøre som sidst. Men nu er vi forberedt, og det giver en vis ro, siger Dan Andersen.

På sin kommende tour ”Nedsat hørelse, nedsæt sædkvalitet, opsat far” vil Dan Andersen fortsætte med at tale åbent om sin dårlige sædkvalitet – naturligvis akkompagneret med sin guitar.

Touren skydes i gang til januar.

Sponsoreret indhold