Vi er SÅ klar til VM: Klaphatten genopstår!

Klaphatten var nærmest allemandseje, da Danmark vandt EM i 1992.

Klaphatten var nærmest allemandseje, da Danmark vandt EM i 1992.

Foto: Polfoto

Når de danske rooligans til sommer rejser til Rusland for at heppe på de danske fodbolddrenge, skal de gøre plads til én vigtig ting i kufferten:

Den legendariske klaphat gennemstår nemlig!

Den finurlige og fantastiske rød-hvide hat med hænder, der klapper, er nemlig godt i gang med at blive relanceret. Det fortæller de to hattemagere, Allan Olesen og Sebastian Svärd, ifølge TV 2 til Frederiksborg Amts Avis.

I et kælderlokale har de to tidligere fodboldprofiler valgt at bringe den gode, gamle fodboldstemning fra 1980’erne til live igen – og her kom klaphatten altså hurtigt på tale.

- Vi laver præcis den samme hat. Alt vil være det samme som i 1980´erne. Vi vil gerne genskabe roliganhatten og være med til at genskabe den fantastiske roliganstemning fra dengang, siger Allan Olesen ifølge TV 2.

Den nye hat bliver til i samarbejde med skaberen af den originale roliganhat, Peter Wendelboe.

Peter Wendelboe skabte tilbage i 1980erne klaphatten - og mange andre morsomme hatte med snoretræk. Men ikke som fodboldhatte. Peter Wendelboe er ikke sportsinteresseret og har aldrig selv set en fodboldkamp.

Han fremstillede hattene i mange farver. Det var publikum, der indførte den rød-hvide udgave på fodboldarenaerne.

Allan Olesen og Sebastian Svärd håber, at de vil kunne skabe et samarbejde med DBU, så den nye klaphat for alvor bliver allemandseje under VM.

Klaphatten var nærmest allemandseje, da Danmark vandt EM i 1992.

Klaphatten var nærmest allemandseje, da Danmark vandt EM over Tyskland i 1992. Foto: Polfoto

Det er femte gang i historien, at det danske herrelandshold klar til VM. De hentede en sensationel og fantastisk udebanesejr i Dublin forrige uge.

Her viste de danske drenge – og særligt Christian Eriksen – storspil og vandt 5-1 over Irland, hvilket også blev dobbeltopgørets samlede resultat.

Bagefter var stemningen, stoltheden og sejrsrusen naturligvis ikke til at tage fejl af, da de danske helte fejrede sejren i omklædningsrummet under Aviva Stadium i Dublin.

Her skrålede landsholdsdrengene med på slagsange og drak champagne, som du kan se i denne video, som Dansk Boldspil-Union lagde på sin Twitter-profil efter sejren.

- Hvem var det, der vandt i dag! Det var dem fra Danmark af! Hey, hey, hey! Store patter!, lød det blandt andet fra de jublende spillere.

Kampen startede ellers ikke i dansk favør, da Irland bragte sig foran efter blot seks minutters spil.

De danske drenge kom dog hurtigt tilbage på sporet og endte med at vinde sensationelt 5-1. Christian Eriksen var i topform og scorede hattrick, mens også Andreas Christensen og Nicklas Bendtner kom på måltavlen.

Næste sommer venter VM altså for fem gang i dansk fodboldhistorie.

Senest det danske landshold var med til VM, var i 2010, hvor de røg ud i gruppespillet.

Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close