Kendte22. februar 2022

”Klam” nedtælling til Millie Bobby Browns fødselsdag vækker debat

Lørdag kunne ”Stranger Things”-stjernen fejre 18 lys i kagen. En nedtælling på internettet, der forventningsfuldt har ventet på dagen, hvor den unge stjerne blev myndig, skaber nu vrede og rejser spørgsmålet: Seksualiseres barnestjernerne i medierne?
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun var kun 12 år gammel, da hun opnåede massiv stjernestatus efter sin rolle som Eleven i Netflix-hittet ”Stranger Things”.

Siden væltede det ind med ros og hæder til oprindeligt britiske Millie Bobby Brown, der stadig kun var et barn, da hun blev Hollywoodstjerne.

Bobby Brown blev også den yngste nogensinde, der blev udråbet som Time’s 100 mest indflydelsesrige personer i verden, mens hun samme år – i 2018 – blev Unicefs goodwill-ambassadør.

Hendes fødselsdag forleden har dog nu vakt stor debat, da en særlig debattråd på Reddit talte dagene inden hun nu kan betragtes som inden for den seksuelle lavalder, som i USA er på 18 år.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/millie.jpg
 Foto: MEGA

Millie Bobby Brown har i en alder af 18 år allerede opnået stor succes som skuespiller og model (Foto: MEGA)

En af trådene – en såkaldt subreddit – var ifølge Buzzfeed News indtil i lørdags lukket, men efter Millies fødselsdag i weekenden, er den blevet åbnet op. Tråden er kategoriseret som NSFW – eller ”not safe for work” og altså var altså forbeholdt seksuelt indhold.

- Denne subreddit åbner, når Millie fylder 18 den 19. februar 2022, står der i gruppens beskrivelse.

Frække billeder af Millie

Læser man videre i beskrivelsen af debattråden, er der ikke noget at tage fejl af.

- Den er til for at vi kan poste seksuelle billeder af hende på den dag, hvor hun fylder 18. Det er en tråd, der udelukkende er dedikeret til seksuelle billeder af Millie, som i øjeblikket er mindreårig, skriver en af brugerne i en forklaring.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/q8opb0f6tvh81.jpg
 Foto: Reddit skærmbillede

Et skærmbillede af den nu lukkede gruppe (Foto: Reddit)

Tråden har ifølge mediet på daværende tidspunkt allerede over 6000 medlemmer.

Siden har Reddit dog angiveligt lukket gruppen efter henvendelser fra seriestjernens bekymrede fans.

- Jeg kan ikke fatte, at jeg er nødt til at sige det her, men stop nu med at være fucking creepy og underlige omkring Millie Bobby Brown, skriver en person ved navn Mary på Twitter.

"Stakkels pige"

Selvom den oprindelige tråd er lukket, bliver seksualiseringen af den unge Bobby Brown stadig diskuteret på det anonyme debatmedie.

- Stakkels pige, hun har seriøst været seksualiseret siden premieren på ”Stranger Things”.

Diskussionen om verdens blik på den indtil for nyligt mindreårige Millie Bobby Brown trækker tråde til Mara Wilson, som du måske kender som børnestjernen fra ”Matilda”-filmen fra 1996.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/mega106590_006.jpg
 Foto: MEGA

Brown var 12, da hun debutterede i rollen som Eleven i "Strangers Things". Her er hun på den røde løber i 2017. (Foto: MEGA)

Fik Beskeder fra voksne mænd

Wilson beskrev i et indlæg i Elle i 2017, hvordan hun så tydelige sammenfald mellem sine egne oplevelser og den dengang 13-årige Millie Bobby Brown.

- Længe før jeg var i de store klasser i folkeskolen, var jeg at finde på fodfetich-hjemmesider eller photoshoppet ind i børneporno, ligesom jeg modtog alle mulige breve og beskeder fra voksne mænd, skrev Mara Wilson.

Hendes krop var et diskussionsemne, allerede da hun ramte puberteten.

- Jeg var børnestjerne, så min krop var offentlig ejendel.

Dengang studsede ”Matilda”-stjernen over et billede af Brown ved en premiere.

- Jeg synes egentlig, hun lignede en teenagepige, men under billedet stod der, at hun ”pludselig var voksen”. Og det var skrevet af en voksen mand, fortalte Mara Wilson videre, mens hun huskede tilbage til sin egen stjernestatus og seksualisering som ganske ung.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/mega392354_066.jpg
 Foto: MEGA

Mara Wilson spillede titelrollen som pigen med magiske kræfter i "Matilda". (Foto: MEGA)

- Det som det her i virkeligheden handler om, er den uhyggelige tendens til i offentligheden at seksualisere unge piger i medierne og offentligheden.

Andre kvindelige kendisser har før sat ord på, hvordan de i en ganske ung alder er blevet set på seksuelle objekter.

- De talte om min barm

En af dem, Natalie Portman som selv startede filmkarrieren i thrilleren ”Léon” i en alder af 12 år, fortalte under en Woman’s march i 2018, at der blev set frem mod hendes 18-års fødselsdag. Præcis som det har været tilfældet med Millie Bobby Brown.

- En lokal radiokanal startede en nedtælling til den dag, hvor det var juridisk tilladt at gå i seng med mig. Filmanmeldere beskrev min barm i deres anmeldelser. Jeg forstod allerede i en alder af 13 år, at mænd ville føle sig berettiget til at bedømme og objektivisere min krop, selvom det var dybt ubehageligt, fortalte Portman.

https://imgix.seoghoer.dk/portman.jpg
 Foto: MEGA

Natalie Portman var allerede en stor stjerne i 1998 - mens hun stadig var i starten af teenageårene blev hun betragtet som et sexobjekt. (Foto: MEGA)

I år dukkede et interview med den nyforlovede rapper Machine Gun Kelly pludselig op i medierne igen. Her fortalte den dengang 23-årige musiker bramfrit, hvordan han gik og sukkede efter den dengang 17-årige Kendall Jenner.

- Jeg har ikke tænkt mig at vente på, at hun bliver 18, jeg er klar nu, lød det fra rapperen i det gamle interview, før han fortsatte:

- Jeg er 23, og hun er 17, og hun er en kendis. Så er der ingen grænser.

Sponsoreret indhold