Kasper Winding afslører: Kanye West elsker disse to danske hits

For ti år siden var Kasper Winding tæt på at musiksamarbejde med den 44-årige amerikanske rapper

For ti år siden var Kasper Winding tæt på at musiksamarbejde med den 44-årige amerikanske rapper

Foto: MEGA, Dan Mariegaard

”… Og om lidt er kaffen klaaar”.

Den legendariske danske ”Svantes lykkelige dag” kan man rent faktisk godt støde på, hvis man scroller ned gennem rapperen Kanye Wests private playliste.

Det afslører musiker Kasper Winding i et interview med Berlingske nu.

Den bemærkelsesværdige anekdote stammer fra 2011, hvor Winding blev inviteret til New York for at mødes med Kanyes højre hånd og faste samarbejdspartner, Noah Goldstein.

Sammen lavede de en ”hulens masse ting,” som desværre aldrig kom med på den excentriske Wests efterfølgende album, ”Yeezus”, forklarer han, før han fortsætter:

- Han bad mig om at lave et mixtape med dansk musik. Det skulle ikke være hiphop. Så jeg satte alt muligt på. Dodo & The Dodos, Rugsted & Kreutzfeld, Gustav Winckler. Jeg sendte det til dem og hørte så ikke videre.

Elskede to numre

65-årige Kasper Winding havde desuden fornøjelsen af en telefonsamtale med den verdensberømte rapper, som lyder lettere kaotisk.

- Han er rimelig adhd-agtig og har nok også lidt autist over sig, fortæller han.

Der gik et stykke tid, og en dag overvældede nysgerrigheden så den danske komponist, som spurgte Goldstein, om Kanye nogensinde havde fået hørt den tilsendte danske hitparade.

- Det havde han, og der var især to numre, han var vild med. Det ene var ”Svantes lykkelige dag” med Povl Dissing og Benny Andersen. Det andet var ”Spildte bedrifter” med C.V. Jørgensen, siger han om det overraskende svar, før han tilføjer:

- Selvom han ikke har forstået et ord, så gjorde de to sange stort indtryk på ham.

Historien skænker os dog intet svar på, om den gode Kanye West mon har lært at sige ”ostemad” eller ”Nina er gået i bad”.

Lyt til Kanyes yndlingsnumre - i hvert fald de dansksprogede - herunder: 

I morgen, fredag den 23 juli, udgiver Kanye West eftersigende sit forsinkede studiealbum "Donda" - om der er inspiration fra Dissing eller The Dodos må tiden vise. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close