Kendte18. januar 2021

Karsten Ree: Milliarder i fare

Kursen rasler ned på IT-giganten Alibaba, da direktøren er forsvundet,og det presser DBA-stifteren som er storinvestor
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er ikke så godt. De, der er rigtigt fornuftige, de holder fingrene væk, men tab og vind med samme sind, er det ikke det, man siger?

Karsten Ree er en smule irriteret, da SE og HØR fanger ham på telefonen, for den danske rigmand har mistet flere hundrede millioner i urealiseret gevinst den senere tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ree_1.jpg
 (Foto: Aller Media)

75-årige Karsten Ree har lidt at tænke over, efter direktøren for hans helt store økonomiske satsning, Alibaba, er gået i flyverskjul. (Foto: Aller Media)

DBA-stifterens helt store investering i den kinesiske Alibaba-aktie er faldet cirka 30 procent, og nedturen kommer, efter at storkoncernens direktør og ansigt udadtil Jack Ma ikke har givet lyd fra sig i månedsvis, fordi han er kommet på kant med det kommunistiske styre i Kina.

Dukker Jack Ma ikke snart op til overfladen, kan panikken for alvor begynde at sprede sig omkring Alibaba.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ree_1_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Alibabas direktør og stifter, Jack Ma, 56, har ikke givet lyd fra sig i månedsvis, fordi han er kommet på kant med det kommunistiske styre i Kina. Det skaber problemer for firmaet. (Foto: MEGA)

Stadig god forretning

Før man får for ondt af den danske rigmand, skal det dog siges, at Alibaba, som er Kinas svar på Amazon, i skrivende stund stadig er en forrygende forretning for Karsten Ree.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ree_2_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Heldigvis har DBA-stifteren stadig sin kone Janni Ree, 50. Her nyder de livet i Afrika. (Foto: Kaspar Wenstrup)

For seks et halvt år siden satte han utrolige 950 millioner kroner i firmaet, og de er siden blevet til 2,2 milliarder kroner. Og selv om usikkerheden lige nu præger den enorme investering, holder han fast.

– Jeg sælger ikke noget, og jeg har før været nede og miste halvdelen. I dag har jeg alligevel et overskud på 130 procent. Så det generer ikke min nattesøvn, lyder det fra rigmanden, som i 2008 solgte Den Blå Avis til amerikanske eBay for 2,1 milliarder kroner.

Sponsoreret indhold